Željka Cvijanović, premijer RS: Nema jednostrane adaptacije SSP-a

Ž. D.
Željka Cvijanović, premijer RS: Nema jednostrane adaptacije SSP-a

Banjaluka, Sarajevo - Premijer RS Željka Cvijanović naglasila je da treba da se razgovara i zauzme zajednički stav u vezi sa prilagođavanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između BiH i EU.

- Vlada je svjesna da se evropski put BiH mora ozbiljno tretirati i zato je obavila niz razgovora sa svima koji mogu da procijene kakvu štetu RS može da ima - izjavila je ona.

Predsjednik RS Milorad Dodik je za nedjelju zakazao sastanak u Banjaluci na kome će biti razmotrena predložena adaptacija SSP-a. Poslije upozorenja Vlade RS i poljoprivrednika da bi prihvatanje predloženog modela imalo katastrofalne posljedice po domaću poljoprivredu, član Predsjedništva iz RS Mladen Ivanić je zauzeo stav da u ponedjeljak na sjednici Predsjedništva neće podržati izvještaj o pregovorima o adaptaciji ako RS bude protiv.

Predsjedavajući Predsjedništva Bakir Izetbegović poručio je u petak da nema ničega opasnog u adaptaciji SSP-a.

- Radi se o faznom prilagođavanju i dobili smo povoljne kvote. Neka ne prave babarogu i čudo od nečega što to nije. Nadam se da će RS donijeti ozbiljne i odgovorne odluke - kaže Izetbegović i dodaje da Predsjedništvo nije u blokadi i da Ivanić ne želi sam da odlučuje o teškom pitanju.

Ivanić u petak nije želio da govori o SSP-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana