Vojnici po znanje idu i u Ameriku

V. K.
Vojnici po znanje idu i u Ameriku

Sarajevo - Veliki broj pripadnika Oružanih snaga BiH ove godine će učestvovati u misijama podrške miru i u međunarodnim vježbama u kojima će imati priliku da pokažu nivo spremnosti.

Savjet ministara BiH usvojio je na posljednjoj sjednici izmijenjeni godišnji plan obuke i vježbi vojnika, kojim je predviđeno učešće na vježbama u Srbiji, Estoniji, Rumuniji i drugim državama. Vojnici i drugi pripadnici Oružanih snaga prisustvovaće raznim manifestacijama u Americi. Na daleko putovanje će, kako je predviđeno, ići u grupama od pet do deset članova, a mahom će se upoznavati sa taktikom, tehnikom i procedurama koje se tiču avijacijskih operacija.

- Tokom jednog boravka u SAD upoznaće se i sa taktikama u vezi sa radom medicinske i inžinjerske jedinice i sa načinom pomoći civilnim vlastima - kažu u Ministarstvu odbrane BiH, koje je uputilo izmijenjeni plan obuke na usvajanje u Savjet ministara.

Pripadnici Oružanih snaga BiH daće doprinos i u mirovnim misijama, a biće i dio obuke za učešće u operacijama podrške miru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana