Stevandić: Počećemo procese čak i u parlamentu Njemačke (VIDEO)

Srna
Foto: Dražan Pozderović

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da su sve krize u BiH počele nametanjem i odlukama stranaca, te istakao da će Srpska osporiti sve nelegalne odluke koje je najavio da će donijeti Kristijan Šmit.

"Nijednu krizu nisu izazvale odluke domaćih organa, parlamenata, vlada, a pogotovo ih nisu izazvale zajedničke odluke u vladama entiteta i u Parlamentarnoj skupštini", istakao je Stevandić na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o aktuelnoj bezbjednosnoj i političkoj situaciji u svijetu sa aspekta reperkusija na Republiku Srpsku.

On je rekao da je Narodna skupština Republike Srpske u pravnom timu napravila spisak svih rezolucija Savjeta bezbjednosti UN kojima su imenovani drugi visoki predstavnici, kao i obavještenje o Šmitu koji je prošao bez imenovanja i rezoluciju kojom nije imenovan, nego je odbačena u Savjetu bezbjednosti.

"Na više od 1.600 adresa smo poslali ove dokumente. Dobili smo 50 odgovora koji su dovoljni da počnemo razne procese na mnogim mjestima, pa čak i u parlamentu Njemačke", naglasio je Stevandić.

Stevandić je rekao da Republika Srpska i dalje vodi postupak u njemačkom parlamentu, najavljujući da će voditi postupak i u Strazburu.

Povezane vijesti:

Dodik u NSRS: Krećem u novu fazu borbe, podnijeću žrtvu

Višković: Imovina Srpske postala je potencijalni plijen OHR-a

Cvijanović u NSRS: Dejton ne ugrožava Srpska, nego strani faktor

Pomjeren početak sjednice NSRS, na dnevnom redu samo jedna tačka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana