Стевандић: Почећемо процесе чак и у парламенту Њемачке (VIDEO)

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да су све кризе у БиХ почеле наметањем и одлукама странаца, те истакао да ће Српска оспорити све нелегалне одлуке које је најавио да ће донијети Кристијан Шмит.

"Ниједну кризу нису изазвале одлуке домаћих органа, парламената, влада, а поготово их нису изазвале заједничке одлуке у владама ентитета и у Парламентарној скупштини", истакао је Стевандић на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске о актуелној безбједносној и политичкој ситуацији у свијету са аспекта реперкусија на Републику Српску.

Он је рекао да је Народна скупштина Републике Српске у правном тиму направила списак свих резолуција Савјета безбједности УН којима су именовани други високи представници, као и обавјештење о Шмиту који је прошао без именовања и резолуцију којом није именован, него је одбачена у Савјету безбједности.

"На више од 1.600 адреса смо послали ове документе. Добили смо 50 одговора који су довољни да почнемо разне процесе на многим мјестима, па чак и у парламенту Њемачке", нагласио је Стевандић.

Стевандић је рекао да Република Српска и даље води поступак у њемачком парламенту, најављујући да ће водити поступак и у Стразбуру.

Повезане вијести:

Додик у НСРС: Крећем у нову фазу борбе, поднијећу жртву

Вишковић: Имовина Српске постала је потенцијални плијен ОХР-а

Цвијановић у НСРС: Дејтон не угрожава Српска, него страни фактор

Помјерен почетак сједнице НСРС, на дневном реду само једна тачка

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана