Вишковић: Имовина Српске постала је потенцијални плијен ОХР-а (VIDEO)

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је да ће свака одлука руководства Српске бити одмјерена и усмјерена искључиво на то да сва дешавања и њихов негативни утицај што мање осјете грађани Српске.

Вишковић је у уводном излагању на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске на којој посланици разматрају актуелну безбједносну и политичку ситуацију у свијету са аспекта реперкусија на Српску рекао да се покушава судити предсједнику Републике Милораду Додику јер обавља послове који су прописани Уставом.

"Непокретна имовина Српске постала је потенцијални плијен ОХР-а и појединих центара моћи из Сарајева", навео је Вишковић.

Према његовим ријечима, приступ Републике Српске међународном финансијском тржишту покушава се свести на минимум, с циљем што брже дестабилизације.

Он је рекао да се, као најновија метода, бришу рачуни из банака легалним представницима Републике Српске.

"Да ли постоје на том пољу људска права, међународне конвенције?", упитао је Вишковић.

Предложена тачка дневног реда приједлог је предсједника Републике Српске Милорада Додика, предсједника Народне скупштине Српске Ненада Стевандића, предсједника Владе Српске Радована Вишковића и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић.

Одговор Српске Шмиту

Изјавио је да су међународно право, српско јединство и дословна примјена Дејтонског споразума одговор на незаконито поступање Кристијана Шмита.

Вишковић је на посебној сједници Народне скупштине рекао да се о мандату Шмита не треба говорити и да је одговор на све што чини примјена међународног права, које је бачено под ноге, али колико год гажено мора да се појави.

"Шта је одговор на Шмитове импровизације – ситематичност и дословна примјена Дејтонског мировног споразума, оно што Република Српска ради годинама", рекао је Вишковић, у уводном излагању посебне сједнице парламента на којој посланици разматрају актуелну безбједносну и политичку ситуацију у свијету са аспкета реперкусија на Републику Српску.

Вишковић је истакао да је јединство одговор на све врсте актуелних притисака.

"Ако смо јединствени, моћемо истрпјети и ово. Трпјели смо и много теже ствари", истакао је Вишковић.

Он је рекао да Шмитови потези веома штете и безбједносној и економској ситуацији у БиХ.

Вишковић је нагласио да су креатори криза поједине амбасаде и самозвани Шмит.

"Нису то владе, парламенти, посланици, него искључиво поједине амбасаде и овај самозвани Шмит", поручио је Вишковић.

Да се окупе све снаге

Вишковић је указао данас на потребу окупљања свих снага у Српској када неко са стране покушава да угрози Републику Српску.

"Потребно је да се више него икад окупимо када неко са стране покушава да угрози Републику Српску, да заузмемо одбрамбени положај и да престане да буде важно ко на којој страни парламента сједи", рекао је Вишковић у уводном излагању на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске на којој посланици разматрају актуелну безбједносну и политичку ситуацију у свијету са аспекта реперкусија на Српску.

Он је истакао да су сви алати дијела западних земаља имали мало успјеха у њиховим притисцима.

Вишковић је истакао да је сваки педаљ Републике Српске прескуп и да ће о имовини Српске и убудуће одлучивати Влада Српске и одговарати искључиво онима који су ту имовину створили и одобранили.

"То си наши грађани и нико други", нагласио је Вишковић.

Када су безбједносни изазови у питању, он је подсјетио да је историјска одлука била очување и јачање Полиције Српске.

"Наше Министарство унутрашњих послова је сигурно, а то се сада и види, најјача безбједносна структура у БиХ. Ми смо спремни и убудућемо ћемо да улажемо у тај сектор", нагласио је Вишковић.

Он је рекао да ће Српска наставити да извршава своје обавезе и све друго превиђено буџетом.

"Треба добро да пазимо да наопаснији метод не наиђе на плодно тло – а то је метод унутрашњег раздора", поручио је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана