Помјерен почетак сједнице НСРС, на дневном реду само једна тачка

ГС
Помјерен почетак сједнице НСРС, на дневном реду само једна тачка

БАЊАЛУКА - Почетак десете посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске, који је био заказан за 10 помјерен је за 11 часова.

На дневном реду данашње сједнице биће само једна тачка а то је актуелна безбједносна и политичка ситуације у свијету са аспекта реперкусија на Републику Српску.

Десета посебна сједница сазвана је на приједлог предсједника Републике Српске Милорада Додика , предсједника Народне скупштине Ненада Стевандића, предсједника Владе Радована Вишковића и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић.

У информацији, између осталог стоји да су утицаји геополитичких процеса након завршетка Хладног рата свијет увели у безбједносну нестабилност, а што се одржава и на позицију Републике Српске и безбједност њених грађана.

Добар дио информације односи се и на спор између Запада и Русије посебно због експанзије НАТО на исток Европе, а наводи се и почетак рата у Украјини те да су односи између Запада и Русије тренутно најлошији у посљедњих 30 година.

У Информацији се наводе и односи на Блиском истоку, а Хамас је назван “терористичком организацијом”.

У Информацији се наводи да је  наратив о „руском малигном утицају” био је само пропагандна припрема за покушај рестаурације протектората над БиХ.

У Информацији се наводи и да све институције на чијем  челу су Бошњаци, без обзира на ниво институције, искључиво раде на укидању Републике Српске. У првом реду се мисли на утицај који у свакој земљи има Министарство спољних послова, које са огромним апаратом како у сједишту Министарства у Сарајеву, а посебно у ДКП мрежи, ради на остварењу бошњачких циљева.

У Информацији стоји да приоритет Републике Српске остаје и приближавање стандардима ЕУ у свим кључним и за нас прихватљивим областима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана