Šeranić,Ito: Kvalitetna i plodonosna saradnja

Srna
Šeranić,Ito: Kvalitetna i plodonosna saradnja

BANjALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ocijenio je da je saradnja Srpske sa Japanom posebno kvalitetna i plodonosna kada je riječ o obrazovanju u oblasti zdravstva.

Šeranić je u razgovoru sa ambasadorom Japana u BiH Makoto Itom podsjetio na značaj donacije Vlade Japana koja je zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj poklonila sanitetska vozila, kao i na dobru saradnju u oblasti socijalne zaštite, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Nakon sastanka, Šeranić je prisustvovao potpisivanju grant ugovora Ambasade Japana u BiH i Saveza slijepih Republike Srpske.

Ugovor su potpisali Ito i predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić, a njime je predviđena podrška Japana u nabavci tri brajeva štampača, licenciranih programa i deset redaka kojima će biti opremljen resursni centar Saveza slijepih Republike Srpske.

Suzić je naglasio da je značaj ove donacije veliki, jer će biti obogaćen rad biblioteke Saveza, a za korištenje savremenih štampača biće obučeno 60 korisnika, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana