Шеранић,Ито: Квалитетна и плодоносна сарадња

Срна
Шеранић,Ито: Квалитетна и плодоносна сарадња

БАЊАЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић оцијенио је да је сарадња Српске са Јапаном посебно квалитетна и плодоносна када је ријеч о образовању у области здравства.

Шеранић је у разговору са амбасадором Јапана у БиХ Макото Итом подсјетио на значај донације Владе Јапана која је здравственим установама у Републици Српској поклонила санитетска возила, као и на добру сарадњу у области социјалне заштите, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Након састанка, Шеранић је присуствовао потписивању грант уговора Амбасаде Јапана у БиХ и Савеза слијепих Републике Српске.

Уговор су потписали Ито и предсједник Савеза слијепих Републике Српске Бранко Сузић, а њиме је предвиђена подршка Јапана у набавци три брајева штампача, лиценцираних програма и десет редака којима ће бити опремљен ресурсни центар Савеза слијепих Републике Српске.

Сузић је нагласио да је значај ове донације велики, јер ће бити обогаћен рад библиотеке Савеза, а за кориштење савремених штампача биће обучено 60 корисника, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана