Šeranić: Mjere ostaju na snazi do 6. jula

G.S.
Šeranić: Mjere ostaju na snazi do 6. jula

BANjALUKA - Republički štab za vanredne situacije potvrdio je da i dalje ostaju sve one mjere koje su već na snazi.

- I dalje ćemo ih provoditi do 6. jula. Obavezno je nošenje maski u zatvornom prostoru, kao i fizička distanca. Ograničenje rada poslovnih subjekata  i dalje ostaje do 23 časa i zabrana okupljanja u zatvorenim i javnim prostorima do 50 lica - istakao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Ponovio je da je danas u Srpskoj 26 novooboljelih.

- Lica koja su se zaražavala u posljednjih sedam dana, u 95 odsto su kontakti pozitivnih lica, odnosno znamo jasan put zaražavanja - rekao je Šeranić.


Nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije, Šeranić je naglasio da je u strukturi oboljelih u posljednjih sedam dana najviše onih od 30 do 64 godina, te od 15 do 29 godine, kao i da je jako smanjen procenat starijih od 65 godina.

"Ono što je posebno važno jeste da se uglavnom radi o licima koja su kontakti pozitivnih lica, tako da znamo porijeklo virusa zaraze. Kad je riječ o mjestu zaražavanja, potvrdilo se da se radi o određenim vrstama okupljanja, najčešće porodičnim, gdje smo imali po pet, šest zaraženih članova iste porodice", rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Selak čestitao Vaskrs
Selak čestitao Vaskrs
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana