Шеранић: Мјере остају на снази до 6. јула

Г.С.
Шеранић: Мјере остају на снази до 6. јула

БАЊАЛУКА - Републички штаб за ванредне ситуације потврдио је да и даље остају све оне мјере које су већ на снази.

- И даље ћемо их проводити до 6. јула. Обавезно је ношење маски у затворном простору, као и физичка дистанца. Ограничење рада пословних субјеката  и даље остаје до 23 часа и забрана окупљања у затвореним и јавним просторима до 50 лица - истакао је министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић.

Поновио је да је данас у Српској 26 новообољелих.

- Лица која су се заражавала у посљедњих седам дана, у 95 одсто су контакти позитивних лица, односно знамо јасан пут заражавања - рекао је Шеранић.


Након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације, Шеранић је нагласио да је у структури обољелих у посљедњих седам дана највише оних од 30 до 64 година, те од 15 до 29 године, као и да је јако смањен проценат старијих од 65 година.

"Оно што је посебно важно јесте да се углавном ради о лицима која су контакти позитивних лица, тако да знамо поријекло вируса заразе. Кад је ријеч о мјесту заражавања, потврдило се да се ради о одређеним врстама окупљања, најчешће породичним, гдје смо имали по пет, шест заражених чланова исте породице", рекао је Шеранић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана