Posebna sjednica Narodne skupštine 11.11. u 11 časova

D. M.
Posebna sjednica Narodne skupštine 11.11. u 11 časova

BANjALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se raspravljati o samo jednoj tački dnevnog reda tačka -Informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava RS zakazana je za 11.novembar sa početkom u 11 časova.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić ocijenio je da će posebna sjednica biti predstava za javnost od koje niko neće imati koristi.

- Ta sjednica neće popraviti odnose ni u RS, ni na nivou BiH, već će produbiti krizu. Glavni krivci za krizu su Milorad Dodik i SNSD i posebna sjednica će biti jedna vrsta pokajanja SNSD-a za sve prenesene nadležnosti koje su potvrdili u parlamentarnoj proceduri. Oni su trebali i to im predlažem da dovedu crkvene velikodostojnike, pa da se ispovijede i pokaju za to što su uradili - rekao je Stanić.

On je dodao i da tema posebne sjednice neće biti deklaracija SDA koja je sporna za SDS, ali koja sve manje postaje kamen spoticanja između SNSD-a i SDA.

S druge strane, šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić je objasnio da se materijal za sjednicu odnosi na nezakonite intervencije na Ustav BiH i umanjivanje važnosti RS, te obaveze institucja RS da stanu u odbranu vladavine prava i Dejtonskog sporazuma.

- Poslanicima će se u funkciji srpskog člana Predsjedništva BiH obratiti Milorad Dodik - rekao je Žunić.

On je istakao da je zakazivanje posebne sjednice planiran proces, dodajući da će se tokom rasprave spomenuti deklaracija SDA, ali ne kao dokument već kao dio ekstremne agende bošnjačke politike i model promjene dejtonske strukture - rekao je Žunić, dodajući da će zaključci biti proizvod skupštine rasprave.

Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo ocijenio je da nije bilo potrebno zakazivati posebnu sjednicu, jer se time dao nezasluženi značaj SDA i njenoj deklaraciji

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana