Ružica Jukić tvrdi: Nesnošljiv pritisak SDA na članove VSTS-a

G. M.
Ružica Jukić tvrdi: Nesnošljiv pritisak SDA na članove VSTS-a

Sarajevo - Politički pritisak na Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH, koji vrše pojedini članovi SDA i radikalni mediji bliski toj stranci, nikad nije bio veći, upozorila je potpredsjednica VSTS-a Ružica Jukić.

Pritisci su, kako je istakla, pojačani nakon što je VSTS kao najkvalitetnijeg kandidata izabrao Ranka Debeveca za predsjednika Suda BiH.

- Tada su nam pojedinci iz SDA prijetili, tvrdeći da smo svjesno ostavili Bošnjake bez ijedne rukovodne pozicije u pravosudnim institucijama BiH iako su, na primjer, u Kancelariji disciplinskog tužioca VSTS-a svi pripadnici bošnjačkog naroda - kaže Jukićeva.

Dodaje da je tada iz SDA direktno zaprijećeno porukom da članovi VSTS-a sa Milanom Tegeltijom na čelu, koji su ovu odluku inicirali i podržali, moraju snositi odgovornost za posljedice koje će nastati njenim donošenjem.

- To se već ostvaruje, jer članove VSTS-a koji su glasali za Debeveca gnusnim lažima satanizuju putem tih medija. U medijima bliskim SDA krenula je salva neargumentovanih napada i kleveta na rukovodeće ljude VSTS-a i članove njihovih porodica. To rade tako što o njima iznose lažne informacije, dok prikrivaju istinu koja ne odgovara nekima iz SDA u pravosuđu BiH - istakla je Jukićeva i dodala da znaju ko iz VSTS-a u javnost iznosi informacije koje su dostupne samo članovima te institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana