Policija u Trebinju spremna za veći priliv migranata

Srna
Policija u Trebinju spremna za veći priliv migranata

Trebinje - Načelnik Policijske uprave /PU/ Trebinje Žarko Laketa poručio je danas da je ova uprava spremna, ukoliko dođe do najavljenog priliva većeg broja migranata, i da neće dozvoliti narušavanje javnog reda i mira ili da se na drugi način ugrožava bezbjednost građana.

On je na konferenciji za novinare podsjetio da je prošle godine policija evidentirala 100 migranata koji su iz Crne Gore ušli u Hercegovinu, a od početka ove godine 132, od čega je 41 migrant evidentiran u aprilu.


"Najviše migranata ulazi na teritoriju opštine Bileća i Gacko, a među njima je najviše Sirijaca", kaže Laketa i dodaje da PU Trebinje do sada nije evidentirala nijedno krivično djelo, niti narušavanje javnog reda i mira koje su počinile osobe koje su ilegalno ušle u BiH.

On napominje da je policija od početka godine evidentirala dva krivična djela krijumčarenja lica - u Trebinju i Berkovićima, te da su protiv tri osobe od kojih je jedna žena, državljanka BiH, podneseni izvještaji Tužilaštvu BiH.

Laketa je naveo da migranti prolaze mimo graničnih prelaza, odnosno u zoni odgovornosti između graničnih prelaza.

"To pokazuje da se za sada ne može kvalitetno pokriti granica prema Crnoj Gori duga više od 200 kilometara", rekao je Laketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana