Policija u kući lidera "Prave Crne Gore"

Agencije
Policija u kući lidera "Prave Crne Gore"

PODGORICA - Predsjednik "Prave Crne Gore" Marko Milačić objavio je da je tokom noći u njegovu kuću došla interventna policija i desetak policajaca u civilu.

- Ovo je diktatura, dok se nalazim van zemlje porodicu mi je u toku noći posjetila interventna policija - objavio je Milačić na Fejsbuku.

Milačić je naveo da se nalazi u Beogradu zbog skupa podrške u odbrani svetinja, poručivši da uskoro dolazi da "se vide oči u oči".

Više osoba sinoć je uhapšeno, a tri policajca i više građana je povredeno kada je u podgoričkom naselju Zlatica policija bacila suzavac na građane koji su branili trobojku oslikanu na muralu u tom naselju od pripadnika komunalne policije koji su došli da je prekreče, što su na kraju i učinili.

U policiji su, za podgorički portal CdM, rekli da su okupljeni odbili da se raziđu uprkos naređenjima i molbama, pa je "primjenjeno sredstvo prinude".

Okupljeni su oko 22.00 počeli da se razilaze, a mural je prekrečen.

Okupljeni su nosili i transparent s natpisom "Džaba hapsite, džaba sudite, pravoslavlju ne možete da naudite" i uzvikivali "Ne damo svetinje". Veliki broj mladih je branio trobojku na muralu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana