Полиција у кући лидера "Праве Црне Горе"

Агенције
Полиција у кући лидера "Праве Црне Горе"

ПОДГОРИЦА - Предсједник "Праве Црне Горе" Марко Милачић објавио је да је током ноћи у његову кућу дошла интервентна полиција и десетак полицајаца у цивилу.

- Ово је диктатура, док се налазим ван земље породицу ми је у току ноћи посјетила интервентна полиција - објавио је Милачић на Фејсбуку.

Милачић је навео да се налази у Београду због скупа подршке у одбрани светиња, поручивши да ускоро долази да "се виде очи у очи".

Више особа синоћ је ухапшено, а три полицајца и више грађана је повредено када је у подгоричком насељу Златица полиција бацила сузавац на грађане који су бранили тробојку осликану на муралу у том насељу од припадника комуналне полиције који су дошли да је прекрече, што су на крају и учинили.

У полицији су, за подгорички портал ЦдМ, рекли да су окупљени одбили да се разиђу упркос наређењима и молбама, па је "примјењено средство принуде".

Окупљени су око 22.00 почели да се разилазе, а мурал је прекречен.

Окупљени су носили и транспарент с натписом "Џаба хапсите, џаба судите, православљу не можете да наудите" и узвикивали "Не дамо светиње". Велики број младих је бранио тробојку на муралу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана