Palice trag do batinaša

M. Latinović, N. Tomašević
Palice trag do batinaša

Banjaluka - Policija je tokom istrage u slučaju premlaćivanja novinara BN televizije Vladimira Kovačevića pronašla metalnu palicu, kojom su ga nasilnici tukli, saznaje “Glas Srpske”.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je palica pronađena u blizini mjesta napada.

- Pronađen je i napukli dio druge palice. Svi dokazi su poslati na vještačenje kako bi bilo utvrđeno da li na njima ima tragova koji će dovesti do napadača - pojasnio je ovaj izvor.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je u okviru istrage do sada saslušano više od 20 lica.

- Utvrđujemo alibi tih osoba i provjeravamo informacije do kojih se došlo u operativnom radu. Pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - rekla je portparolka PU Banjaluka Marija Markanović.

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo ovaj slučaj je kvalifikovalo kao pokušaj ubistva.

U razgovoru za “Glas Srpske” Kovačević je juče rekao da se fizički osjeća dobro i da je uvjeren da će policija pronaći odgovorne za njegovo premlaćivanje.

- Vidljive su rane na glavi i uvu, ali je prvi CT nalaz pokazao da nema povreda u unutrašnjosti glave, pa se nadam da će sve biti dobro. Moram da pohvalim osoblje u bolnici, koje maksimalno brine o meni, ništa mi ne nedostaje - rekao je Kovačević.

Dodao je da ni sam još nije svjestan šta ga je snašlo i da se osjeća kao u polusnu.

- Nisu problem batine ni rane, sve će to zarasti. Problem je poruka koja je na ovaj način upućena meni ili preko mene. Postalo je nezgodno raditi svoj posao. Nisam uplašen, ali nije mi svejedno. Imam uvjeravanja da policija radi na slučaju i nadam se da neće naići na zid - rekao je Kovačević.

I u Univerzitetskom kliničkom centru RS juče su potvrdili da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

- Stanje pacijenta V. K. (36) je stabilno i u poboljšanju, planirano je da ponovo bude urađen CT glave - naveli su u UKC RS i dodali da on i dalje ostaje na bolničkom liječenju.

Kovačević je pretučen u nedjelju uveče na kućnom pragu u banjalučkom naselju Obilićevo, kada se vraćao sa radnog zadatka. Dvojica nepoznatih mladića sa kapuljačama na glavama su ga pretukla metalnim šipkama na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje, a potom pobjegli automobilom.

Novinari svih medijskih kuća u Srpskoj u ponedjeljak su okupljanjem u banjalučkom “parkiću” nedaleko od Palate Republike na miran i dostojanstven način pružili podršku kolegi i zatražili da se što prije otkrije ko je pretukao Kovačevića. Novinarska zajednica je pokazala jedinstvo u osudi brutalnog napada na kolegu, a u prilog tome svjedoči činjenica da su juče gotovo svi mediji objavili baner sa natpisom “Stop nasilju nad novinarima u BiH”. Napad na Kovačevića osudili su zvaničnici iz Srpske i BiH.

Cvijanovićeva osudila nasilje

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović rekla je juče na Palama da očekuje od nadležnih organa da istraže napad na novinara Vladimira Kovačevića, te pronađu i sankcionišu počinioce na odgovarajući način.

- Osuđujem bilo kakvo nasilje, divljaštvo, fizičke napade i kao Vlada smo to osudili - rekla je Cvijanovićeva i ponovila da je to nečuveno i nedopustivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana