Mektić: Vlast priprema incidente Kovačević: To je izmišljotina!

D. M.
Mektić: Vlast priprema incidente Kovačević: To je izmišljotina!

Banjaluka - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ustvrdio je juče da vlast u Republici Srpskoj za predstojeće opšte izbore priprema incidente teškog karaktera s ciljem disciplinovanja Banjaluke, u kojoj gubi podršku.

- Za ove izbore vlast priprema incidente teškog karaktera, koji neće ići daleko od pokušaja ubistava kao u slučaju novinara BN TV Vladimira Kovačevića. To su pouzdane informacije. Poručujem građanima Banjaluke, koju žele disciplinovati metalnim šipkama, da se ne boje jer su ovo posljednji trzaji ove vlasti - rekao je Mektić.

On je naveo da se priprema dovođenje raznih kriminalaca s ciljem da Banjaluci bude utjeran strah u kosti.

Na Mektićeve optužbe odgovorio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević, koji je poručio da ova stranka očekuje od nadležnog tužilaštva da će po službenoj dužnosti pokrenuti istragu u vezi sa Mektićevim optužbama.
- Ako on ima pouzdane informacije, kako tvrdi, o bilo kakvom nasilju koje će da se dogodi u Banjaluci ili Srpskoj, tužilaštvo na to mora da reaguje i on mora da podijeli te informacije sa javnošću u Srpskoj - istakao je Kovačević.

On je dodao da su Mektićeve tvrdnje da vlast u Srpskoj želi da izazove bilo kakvu vrstu incidenta ili haosa potpuna izmišljotina i da je svima u Srpskoj jasno da to vlast nikada nije uradila, niti bi pribjegla takvim metodama.
- Apsolutno je smiješno da neko iz SDS-a tvrdi da se mi u SNSD-u bojimo Banjalučana. SNSD je najpopularnija stranka u Banjaluci skoro dvadeset godina, a Mektić dolazi iz stranke koja u ovom gradu ima samo jednog odbornika - ocijenio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana