Mektić tvrdi da nije organizator protesta

Ž. D.
Mektić tvrdi da nije organizator protesta

Sarajevo - Protesti koji su za danas najavljeni ispred zgrade Visokog sudskog i tužilačkog savjeta u BiH ni juče nisu zvanično prijavljeni MUP-u Kantona Sarajevo.

- Nema zvanične najave protesta, ali imamo saznanja iz medija da će biti održani, tako da će naši pripadnici postupiti u skladu sa zakonom da ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira - rekla je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

Na proteste ispred VSTS-a građane je pozvao ministar bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu Dragan Mektić, i to nakon objave snimka na kojem je Milan Tegeltija, predsjednik VSTS-a, u razgovoru sa biznismenom Nerminom Aleševićem koji traže rješavanje svog predmeta pred Tužilaštvom Kantona Sarajevo. Mektić je za “Glas Srpske” rekao da će biti na protestima i da on nije organizator, nego neka udruženja koja, inače, negoduju zbog rada pravosuđa BiH. Iako je u isto vrijeme zakazana i sjednica Savjeta ministara BiH, Mektić kaže da će ići na proteste i da će se obratiti učesnicima.

- Ne vidim nijedan razlog zašto narod ovdje ne može da kaže “stop” ovakvoj državi, ne želimo ovakvu državu - rekao je Mektić.

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec zatražio je od policijskih agencija da obezbijede spoljnu zaštitu kompleksa Suda BiH, jer “ovi protesti nose bezbjednosni rizik”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana