Knežević pozvao Spajića da do petka Skupštini dostavi rezoluciju o Jasenovcu

Tanjug
Knežević pozvao Spajića da do petka Skupštini dostavi rezoluciju o Jasenovcu

PODGORICA - Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević pozvao je crnogorskog premijera Milojka Spajića da do sledećeg petka dostavi Skupštini prijedlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu, kako je naveo, “ne zbog mene već zbog srpskog naroda koji ga je glasao”.

-Pošto je premijer Milojko Spajić juče pred čitavom crnogorskom javnošću saopštio da će podnijeti rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, javno ga pozivam da dostavi prijedlog rezolucije o genocidu do sledećeg petka kako bi po skraćenoj proceduri u Skupštini osudili genocid nad srpskim, jevrejskim i romskim narodom u Jasenovcu - naveo je Knežević u saopštenju za javnost.

On smatra i da je to dovoljno vremena za predlaganje rezolucije.

-S obzirom na to da za genocid u Jasenovcu nije potrebno raditi nikakva dodatna istraživanja, konsultovati eksperte, da su brojke od najmanje 700.000 ubijenih Srba, Jevreja i Roma istinite, neumoljive i užasavajuće, smatram da je sasvim dovoljno vremena da se rezolucija o genocidu u Jasenovcu i zvanično formalizuje -kazao je Knežević.

Poručio je da neće prihvatiti nikakve, kako je kazao, sintkasičke vratolomije i namjeru da se genocid u Jasenovcu, “odjednom pretvori u prisilno plivanje u Savi i slučajna vješanja na vrbama”.

-Previše je naših mrtvih pod zemljom da bismo im svaki dan prevrtali kosti rezolucijama za jednokratnu upotrebu. Dakle, evo prilike premijeru Spajiću da održi javno datu riječ, i pokaže kako ima isti odnos i prema stradanju srpskog naroda, tako što će dostaviti Skupštini prijedlog Rezolucije o genocidu, a ne o zločinu u Jasenovcu - saopštio je Knežević.

Knežević je ocijenio da bi, kako je kazao, volio da griješi. “

-Bog mi je svjedok za to, ali se plašim da premijer Spajić ipak neće podnijeti rezoluciju o genocidu, a ja ga preklinjem da to učini, ne zbog mene, nego zbog srpskog naroda bez čije podrške ni Jakov Milatović ni on ne bi postali to što jesu - zaključio je Knežević, preneli su podgorički mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana