JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 05.06. 2019. godine

Glas Srpske

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 05.06. 2019. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni ao nezaposleno lice.

******************

******************

 

JU SREDNjA ŠKOLA “28. JUNI”

ISTOČNO SARAJEVO  

 

raspisuje                       

 

                                                                               KONKURS

       o prijemu radnika sa radnim iskustvom, na određeno radno vrijeme do  povratka

       radnika sa funkcije   

                 

  Struka: Elektrotehnika ,

Profesor elektro grupe predmeta, sa položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom radu u školi, jedan  izvršilac puna norma

 

Uslovi konkursa:

- utvrđenih Zakonom o radu -  (“Službeni glasnik RS”, broj: 1/16), kandidat treba da ispunjava i uslove u skladu sa čl.104. 106. Zakonom o srednjem obrazovanju i  vaspitanju (“Sl. glasnik RS”, broj: 41/18)  Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama (“Sl. glasnik RS”, 29/12) Pravilnik o postupku za prijem u radni odnosu srednjoj školi i načinu bodovanja i kriterijuma za prijem (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 24/19).

 

Uz potpisanu  prijavu za navedeni konkurs kandidati su dužni da prilože:

1.  uvjerenje o državljanstvu;

2.  izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte;

3. ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent ;

- Lice koje ima završen drugi ciklus studija obavezno mora imati završen prvi ciklus studija iz iste naučne oblasti, izuzetno od prethodnog stava 3. poslove nastavnika praktične nastave mogu izvoditi lica sa drugim stepenom stručne spreme u skladu sa pravilnikom kojim se definišu stručni profili nastavnika i stručnih saradnika.

4. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

5.   uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca;

6.  uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;

7. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita.

8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-inavalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

 

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakonom o srednjem obrazovanju i  vaspitanju (“Sl. glasnik RS”, broj: 41/18) ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Procedura prijema u radni odnos kandidata regulisana je Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnosu srednjoj školi i načinu bodovanja i kriterijuma za prijem (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 24/19).

 

Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (uvjerenje o neosuđivanosti) - škola će pribaviti službenim putem za kandidata koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Kandidat koji bude izabran na konkursu, prije zasnivanja radnog odnosa, dužan je dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, ne starije od šest mjeseci.

Rok za dostavljanje prijava je 8 dana od dana objavljivanja. Testiranje i intervju sa  kandidatima koji ispunjavaju uslove tražene konkursom, biće obavljen u JU Srednjoj školi “28. juni” 18.6.2019. god u 11 časova /sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave/ odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa .

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola će staviti na oglasnu tablu škole.

 

Sve kopije dokumenata treba da budu ovjerene /ne starije od 6 mjeseci/. Dostavljena dokumentacija se neće vraćati kandidatima. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranje ili intervju, smatraće se da su odustali od  prijave na konkurs.

 

Prijave slati na adresu: JU Srednja škola “28. juni”, Ulica Stefana Nemanje br.10, 71 123  Istočno  Sarajevo /sa naznakom za konkurs.

 

***************

JU OŠ “BOŠKO BUHA” ŠTRPCI, BR.60.

73265 UVAC

 

  objavljuje

PONIŠTENjE KONKURSA

za popunu slobodnog radnog mjesta

 

 1. Po nalogu Republičkog prosvjetnog inspektora PONIŠTAVA SE konkurs broj: 250/19, za popunu slobodnog radnog mjesta  sekretara škole, jedan izvršilac na određeno vrijeme, 1 godina od dana prijema u radni odnos, puna norma, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, koji je objavljen dana, 17.4.2019. godine, u dnevnim novinama “Glas Srpske”.

 

 2. Razlog poništenja konkursa jesu nepravilnosti koje je Republički prosvjetni inspektor utvrdio prilikom vršenja vanrednog inspekcijskog pregleda iz oblasti nadzora, nad primjenom Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, drugih propisa  i opštih akata u JU Osnovna škola “Boško Buha” Štrpci.

Rješenjem broj 24.120/616 – 293 – 34 – 3/19 od dana, 24.5.2019. godine, Republički prosvjetni inspektor  naložio je da se utvrđene nepravilnosti otklone, tako što će se konkurs poništiti.

 

 

 

 

                                                                                             

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana