Dodik: “Politika” - svjedok istorije više od jednog vijeka

Srna
Dodik: “Politika” - svjedok istorije više od jednog vijeka

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je glavnom i odgovornom uredniku “Politike” Žarku Rakiću, redakciji i svim zaposlenim 116. rođendan sa željom da ovaj medij još dugo bude stub srpskog novinarstva i institucija srpskog naroda.

Dodik je naglasio da je “Politika” svih ovih godina bila nezaobilazni hroničar i omiljeni prijatelj svih u Republici Srpskoj i dobrom dijelu BiH.

“Vi ste već više od jednog vijeka svjedoci istorije kroz koju prolazi srpski narod ma gdje on živio. Odlikuje vas profesionalnost, istina, objektivnost i aktuelnost i želim vam da tako i nastavite”, ističe se u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH poželio je da zaposleni u “Politici” još dugo rade na dobrobit srpskog naroda, te da ostanu vjerni patriotizmu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Još jednom primite moje iskrene čestitke za veliki jubilej koji obilježavate”, naglasio je Dodik.

Najstariji dnevni list na Balkanu “Politika” sutra slavi 116. rođendan. Ovaj list pokrenuo je Vladislav Ribnikar 1904. godine u Beogradu, a danas se smatra jednom od nacionalnih institucija u Srbiji.

Dodik uputio telegram saučešća Erdoganu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je saučešće predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu povodom snažnog zemljotresa na istoku ove zemlje u kojem je poginulo najmanje 20 ljudi.
“Sa velikim žaljenjem i tugom primili smo vijest o zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju, a u kojem je stradao veliki broj ljudi. Molim Vas da porodicama poginulih prenesete izraze iskrenog saučešća, a povrijeđenim želje za što brži oporavak”, naveo je Dodik u telegramu saučešća.

On je izrazio nadu da će posljedice ove prirodne nepogode biti brzo sanirane, ali da ono što ostaje trajna i tužna posljedica jesu izgubljeni ljudski životi koji se nikada ne mogu nadoknaditi, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Najmanje 20 ljudi poginulo je u snažnom zemljotresu, jačine 6,9 stepeni po Rihteru, koji je pogodio istok Turske, dok je više od 1.000 povrijeđeno.

Zemljotres se dogodio sinoć u 20.55 časova po lokalnom vremenu kod grada Sivridže, u provinciji Elazig, a potom je uslijedilo oko 200 naknadnih potresa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana