Dodik: Nulta tolerancija za kriminalce, ali i sve sa njima u sprezi

Srna
Dodik: Nulta tolerancija za kriminalce, ali i sve sa njima u sprezi

BROD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u Republici Srpskoj može postojati samo “nulta tolerancija za kriminalce, ali i tužioce i pripadnike javnih službi koji su u sprezi sa kriminalom”.

Dodik rekao je novinarima u Sijekovcu da će u potrazi za počiniocima ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenka Bašića “biti prevrnuto sve i u Prijedoru i cijeloj Srpskoj”, te dodao da “borba počinje večeras”.

Govoreći o radu tužioca u Prijedoru u slučaju istrage ubistva policijskog službenika Radenka Bašića, Dodik je ocijenio da je “taj tužilac u sprezi sa kriminalcima, te da treba da dokaže da nije”.

“Ako je mogao na tvrdnje policije da se radi o licu koje je umiješano, sa iznesenim argumentima, da ga oslobodi istog dana kada ga je policija žpokupilaž u samoj zgradi tužilaštva i odvela kod drugog tužioca koji je odredio pritvor, o čemu se onda radi? Zašto taj tužilac u Prijedoru nije reagovao?”, zapitao je Dodik.

Ne osjećam se “važnom zvjerkom” da bi me oteo NATO

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ga više zabavlja nego što ga plaši informacija pojedinih medija da NATO planira njegovu otmicu, ali je naglasio da nema komoditet ni da bude naivan.

“Ne osjećam se toliko žvažnom zvjerkomž da bi to uradio NATO. Oni to obično rade prema Bin Ladenu i sličnim. Ja se samo bavi politikom. Valjda ovaj svijet nije toliko poludio da se sada i za različito mišljenje koje oni promovišu na Zapadu odnose tako što pošalju neke svoje jedinice”, Dodik je rekao novinarima u Sijekovcu kod Broda.

Crnogorski portal “IN4S” nedavno je objavio da “NATO sprema akciju da Dodika protivpravno liši slobode”. Prema ovom izboru, “navedena otmica bila bi realizovana prepadnom akcijom kopnenih snaga Alijanse uz helikoptersku podršku, nakon čega bi se Dodik avionskim letom NATO-a nasilnim putem prebacio u neku od trećih zemalja”.  

Srpska rezultat borbe za slobodu i državu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da je Republika Srpska rezultat borbe srpskog naroda za slobodu i državu, ali i odbrane života, što najbolje pokazuje Sijekovac, kao i ostala mjesta stradanja.

“Bez naše države, nema ovdje ni slobode...Ako bi nestala Republika Srpska, nestali bi i Srbi ovdje i to je pravi cilj današnje muslimanske politike iz Sarajeva – da se Republika Srpska razvlasti što je moguće više i da se Srpska i srpski narod dovedu u beznađe, da se raseli kao dio njihove decenijske strategije”, istakao je Dodik.

On je podsjetio da je prije oružanih sukoba u BiH u Sijekovcu počinjen monstruozni zločin, što je dio plana eliminacije Srba, a što se desilo neposredno nakon referenduma u kojem su Srbi eliminisani kao konstitutivni narod i nakon ubistva srpskog svata u Sarajevu.

Dodik je naglasio da su ubijeni civili, koji nisu bili vojno organizovani, među kojima i lice sa posebnim potrebama.

“Oni su i takve kojima je trebalo dati zaštitu u svakom smislu ubijali, ovo najbolje govori o njihovim namjerama”, rekao je Dodik novinarima u Sijekovcu nakon obilježavanja 30 godina od zločina nad srpskim narodom u ovom mjestu.

On je naveo da su zločinci upadali u kuće i da mnogi ljudi nisu vjerovali da to može da se desi, zbog čega se nisu ni sklonili, a da je za te zločine odgovarao samo jedan musliman, dok komandir interventnog voda nikada nije odgovarao, a do 2007. godine je bio aktivni oficir Hrvatske vojske.

Dodik je upitao kako je moguće pozivati na pomirenje kada ovakvi zločini nisu procesuirani i kako se pomiriti sa činjenicom da su stradali članovi porodica Zečević, Milošević...

“Ovo je mjesto našeg zavjeta i to se mora razumjeti. Nemamo povjerenje u njihovu priču o pomirenju, imamo povjerenje u miran suživot koji bi mogao da bude”, rekao je Dodik.

On je istakao da Srbi moraju očuvati pamćenje na ovakve događaje, ne da bi se svetili nego da bi znali da Republika Srpska treba da postoji, jer bez nje ne bi bilo ni ovog obilježavanja.

“Danas je Republika Srpska stabilna, uprkos izazovima, koji nisu laki. Ostaće svoja i nastaviće sa ekonomskim razvojem!”, porčuo je Dodik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana