Čubrilović i Pastor - nastavak podrške Srpskoj

SRNA
Čubrilović i Pastor - nastavak podrške Srpskoj

BIJELjINA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je danas sa predsjednikom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvanom Pastorom razgovarao o dosadašnjoj saradnji dva parlameta, koja je bila na zavidnom nivou, te da su izrazili nadu da ona bude nastavljena i u novom sazivu nakon predstojećih izbora u BiH.

"Pastor je ne samo dugogodišnji predsjednik parlamenta Vojvodine, nego i iskusan čovjek koji je dao pečat saradnje Srba i Mađara unutar Srbije i uspostavljenih odnosa između dvije države koji mogu da služe kao primjer dobrosusjedskih odnosa", ocijenio je Čubrilović nakon njihovog sastanka u Bijeljini.

Čubrilović je istakao da se dosadašnja saradnja ne završava na saradnji dva predsjednika već se odvija kroz institucije, rad parlamentarnih odbora i svega što život znači u političkom smislu i u realnom životu.

Pastor je naveo da je institucionalna podrška, saradnja i pomoć Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodina neupitna i konstantna.

On je rekao da ima puno tema koje povezuju dva parlamenta, prije svega odnos matične države sa svojom dijasporom.

"Mi sada okončavamo jedan period u nadi da ćemo nastaviti našu saradnju, nadam se i personalno, ali institucionalno svakako i moj dolazak je pre svega vezan za izražavanje te spremnosti, dobre želje i otvorenosti", poručio je Pastor.

Nakon sastanka koji je održan u Centru za kulturu "Semberija", Pastor je rekao novinarima da njegovo prijateljstvi sa Čubrilovićem traje duže od 10 godina i da su prvi sureti bili vezani za Budimpeštu gdje su se svake druge godine održavali sastanci parlamenata balkanskih država.

"U posljednje četiri godine to prijateljstvo se razgranalo, saradnja između dva parlamenta se veoma raslojila i postala vrlo bogata", zaključio je Pastor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana