Чубриловић и Пастор - наставак подршке Српској

СРНА
Чубриловић и Пастор - наставак подршке Српској

БИЈЕЉИНА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је данас са предсједником Скупштине Аутономне покрајине Војводине Иштваном Пастором разговарао о досадашњој сарадњи два парламета, која је била на завидном нивоу, те да су изразили наду да она буде настављена и у новом сазиву након предстојећих избора у БиХ.

"Пастор је не само дугогодишњи предсједник парламента Војводине, него и искусан човјек који је дао печат сарадње Срба и Мађара унутар Србије и успостављених односа између двије државе који могу да служе као примјер добросусједских односа", оцијенио је Чубриловић након њиховог састанка у Бијељини.

Чубриловић је истакао да се досадашња сарадња не завршава на сарадњи два предсједника већ се одвија кроз институције, рад парламентарних одбора и свега што живот значи у политичком смислу и у реалном животу.

Пастор је навео да је институционална подршка, сарадња и помоћ Скупштине Аутономне покрајине Војводина неупитна и константна.

Он је рекао да има пуно тема које повезују два парламента, прије свега однос матичне државе са својом дијаспором.

"Ми сада окончавамо један период у нади да ћемо наставити нашу сарадњу, надам се и персонално, али институционално свакако и мој долазак је пре свега везан за изражавање те спремности, добре жеље и отворености", поручио је Пастор.

Након састанка који је одржан у Центру за културу "Семберија", Пастор је рекао новинарима да његово пријатељстви са Чубриловићем траје дуже од 10 година и да су први сурети били везани за Будимпешту гдје су се сваке друге године одржавали састанци парламената балканских држава.

"У посљедње четири године то пријатељство се разгранало, сарадња између два парламента се веома раслојила и постала врло богата", закључио је Пастор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана