Nebojša Radmanović ponovo preglasan

Goran Maunaga
Nebojša Radmanović ponovo preglasan

SARAJEVO - Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2010. godinu usvojen je juče na hitnoj sjednici Predsjedništva BiH sa dva glasa za i jednim protiv, čime je član Predsjedništva iz Republike Srpske opet preglasan.

U saopštenju Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH navedeno je da su predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Predsjedništva Haris Silajdžić glasali za, a da je član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović glasao protiv.

Radmanović je glasao protiv povećanja budžeta za 50 miliona maraka.

-  Protiv povećanja budžeta sam zbog ekonomske situacije u BiH i globalne krize - istakao je Radmanović tokom rasprave.

Komšić i Silajdžić predložili su da se projekat održivog povratka finansira kao i 2009. godine, sa 32 miliona, umjesto sa 10,5 miliona KM.

Predsjedništvo BiH donijelo je zaključak da se Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza dostavi Parlamentu BiH na usvajanje.

Na 64. redovnoj sjednici, Predsjedništvo je poslije razmatranja, odobrilo Prijedlog godišnje platforme o obavještajno-bezbjednosnoj politici i uputilo ovaj dokument Parlamentu BiH na usvajanje.

Predsjedništvo je utvrdilo i termin posjete predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića BiH - 19. novembar 2009. godine.

Na sjednici je donesena odluka o produžetku mandata pripadnicima Oružanih snaga BiH u operaciji Snage međunarodne bezbjednosne pomoći u Avganistanu.

Ambasador Veršbou

Članovi Predsjedništva BiH su u razgovoru sa pomoćnikom ministra odbrane SAD ambasadorom Aleksanderom Veršbouom izrazili stav da je članstvo u NATO strateški put BiH i da ga ne treba vezati za političke procese u BiH.

Veršbou je rekao da su teme ministarskog sastanka zemalja članica Američko-jadranske povelje, koji se održava u Sarajevu, reforme koje se sprovode na putu BiH ka evroatlantskim integracijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana