Korektni odnosi DNS-a i SDA

Agencije
Korektni odnosi DNS-a i SDA

Prijedor - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić izjavio je da je Stranka demokratske akcije (SDA) dio vladajuće koalicije u Prijedoru i da su zajednički interesi dvije stranke usmjereni ka boljitku svih građana BiH, a njihovi odnosi veoma korektni i od ranije, prenose agencije.

- Politika je izvan skupštinskih klupa u Prijedoru i naši zajednički interesi su prosperitet i izgradnja proevropskog grada - rekao je Pavić, koji je i gradonačlenik Prijedora, novinarima nakon razgovora sa rukovodstvom SDA.

On je naglasio da je u Prijedoru politička, bezbjedonosna i međunacionalna situacija dugi niz godina stabilna i da grad može biti primjer drugima u mnogim segmentima, a da se uvijek treba dogovarati i ne dozvoljavati da dođe do problema u komunikaciji.

- Izgradnja spomenika u Kozarcu lijep je primjer kako se nešto može uraditi bez ikakvih tenzija i konflikata kada se ne miješaju stranci i dio nevladinih organizacija. Ali, nekome je uvijek interes da se naprave tenzije da bi u mutnom nešto sitno ušićario, a da ga ne interesuje što pritom pravi ogromnu štetu - dodao je Pavić.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić rekao je da podržava rad jedne tako uspješne lokalne zajednice kakva je Prijedor.

- Ako je lokalna zajednica uspješna, onda je dobro svim njenim građanima, i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima i pozdravljamo uspjeh ostvaren u rješavanju životnih, egzistencijalnih i ljudskih pitanja - poručio je Tihić.

On je dodao da je sa Pavićem razgovarao o slučajevima koji su izazvali medijsku pažnju.

- Dosta je toga u medijima napisano i što nije bilo, između ostalog i na adresu gradonačelnika. Drago mi je da to nije bitno uticalo na odnose između naših stranaka i naših naroda koji žive ovdje u Prijedoru i koji su dio vlasti - naveo je Tihić.

SDA u Prijedoru danas održava sjednicu Glavnog odbora, a njeni čelnici posjećuju Kozarac, Udruženje logoraša “Prijedor ž92”, Čaršijsku džamiju i firme “Beton gal” i “Norbos”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana