Goran Borojević, nezavisni kandidat za načelnika opštine Kneževo: Zaustaviću rasipanje novca iz narodne kase

Marijana Miljić
Goran Borojević, nezavisni kandidat za načelnika opštine Kneževo: Zaustaviću rasipanje novca iz narodne kase

Ako ne bude opstrukcije od pojedinih institucija, smatram da Kneževo zajedno sa mnom i uz pomoć građana može postati razvijena lokalna zajednica, kaže nezavisni kandidat za načelnika ove opštine Goran Borojević.

* GLAS: Šta očekujete od predstojećih lokalnih izbora i šta će oni donijeti stanovnicima Vaše opštine?

BOROJEVIĆ: Očekujem preokret u našoj lokalnoj zajednici. Ako dobijem podršku građana, zalagaću se, prije svega, za otvaranje novih radnih mjesta privlačenjem investitora. To je jedan od gorućih problema Kneževa, jer je veliki broj nezaposlenih, prije svega, mladih ljudi, koji u potrazi za poslom napuštaju opštinu i odlaze u veće gradove i u inostranstvo kako bi zaradili novac za život. Prioritet mi je i smanjenje tenzija među stanovništvom, jer je bilo situacija da se građani razvrstavaju na donji i gornji kraj, a posebno po političkim osnovama. Potrebno je ponašati se domaćinski i razumjeti sve, ali i pomagati jedni drugima. Razgovorom možemo riješiti sve probleme koji nas tište kako ne bi dolazilo do nekih sukoba.

* GLAS: Šta je u osnovi Vašeg programa i za šta ćete se zalagati?

BOROJEVIĆ: Prioriteti su, kao što sam već i spomenuo, otvaranje novih radnih mjesta, pomaganje omladini i razvoj poljoprivrede i sela. Sve to možemo postići u saradnji sa Vladom RS i privlačenjem firmi koje će otvarati pogone u našoj lokalnoj zajednici. Pored toga, smanjićemo nenamjensko trošenje novca iz budžeta Kneževa, jer se do sada veliki broj onih koji su upravljali opštinom rasipnički ponašao prema novcu građana.

* GLAS: Zašto građani treba da glasaju za Vas, a ne za druge kandidate?

BOROJEVIĆ: Vjerujem da sam jedini kandidat koji može Kneževu ponuditi bolje i koji je spreman na promjene koje mogu donijeti boljitak sugrađanima. Pored toga, ostala dva kandidata za načelnike ne žive u Kneževu već u Banjaluci. Ja živim sa svojim sugrađanima i odlično se razumijemo. Saslušam svakoga od njih i trudim se da pronađemo rješenje za sve probleme sa kojima se svakodnevno bore.

* GLAS: Kako ćete garantovati građanima da ćete ispuniti obećano ako pobijedite?

BOROJEVIĆ: Za deset mjeseci, koliko sam vršilac dužnosti načelnika Kneževa, dao sam riječ građanima i oni znaju da ono što kažem da to i uradim. Ne obećavam kule i gradove, već nudim ono što je realno.

* GLAS: Šta ćete prvo uraditi ako pobijedite na izborima?

BOROJEVIĆ: Prvo ću riješiti problem infrastrukture, jer postoje projekti koje smo pripremili i koje planiramo da realizujemo u narednom periodu. To je jedan od preduslova za razvoj naše lokalne zajednice. Drugi korak je privlačenje investicija kako bi bili otvoreni pogoni u kojima bismo mogli zaposliti ljude da zarađuju u svojoj opštini i svojoj porodici obezbijede bolje sutra. Ostale probleme rješavaćemo u razgovoru sa građanima svakog naselja i sela, jer su oni ti koji uz moju pomoć mogu ponuditi najbolja rješenja.

Građani nas sve znaju

* GLAS: Kako biste ocijenili protivkandidate?

BOROJEVIĆ: Protivkandidate neću da komentarišem. Građani znaju i jednog i drugog i mene. Neka oni odluče ko će voditi opštinu u naredne četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana