Treći dan potrage za Dankom (2): Provjera baznih stanica i telefona roditelja

GS
Treći dan potrage za Dankom (2): Provjera baznih stanica i telefona roditelja

BOR - Potraga za nestalom dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći dan, a policija će provjeriti bazne stanice i izvršiti vještačenje mobilnih telefona roditelja, kako bi se potvrdilo s kim su bili u kontaktu u periodu kada je djevojčica nestala.

Nastavak potrage biće obavljen operativnim putem, nakon što je utvrđeno da se djevojčica ne nalazi u okviru od 10 kvadratnih kilometara od mjesta nestanka, javlja reporter Tanjuga.

Policija će ispitati i ljude koji su se nalazili u blizini neposredno prije ili nakon nestanka djevojčice, kako bi se utvrdili detalji koji su potencijalno propušteni tokom tekuće istrage.

Takođe je napomenuto da se u toku noći pojavila informacija da je Danka Ilić pronađena, što se ispostavilo kao netačno.

Svi koji su bili u neposrednoj blizini Danke Ilić su pod sumnjom što, kako navodi Tanjugov reporter, ne znači da ih smatraju krivim.

U potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak prijavljen u utorak, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

U Banjskom Polju i dalje ima policije koja obezbjeđuje prilaz kući djevojčice, a tu su i mještani koji nemaju namjere da odustanu od traganja za malom Dankom, piše Kurir.

Komšinica porodice Ilić, Živanka Trajković, istakla je da je o nestanku male djevojčice saznala od policije. Kako je rekla, Dankinog oca Miloša, kao i njegove roditelje, poznaje od malena.

- Majku ne poznajem, ali Dankinog oca znam od malena, jedno divno i fino dete, kao i njegovi roditelji. Ništa sumnjivo za njih i o njima nismo čuli, ovo što ih je snašlo nije dobro i ne znam zašto je to tako – kaže ona.

U potragu su se uključili forenzičari i pripadnici beogradske Kriminalističke policije. Policija je tokom jučerašnjeg dana pretrežila, ne samo šumski teren u okolini Banjskog polja, već i šupe i kuće u kojima je devojčica mogla da se sakrije.

Danka je trenutku nestanka imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.

Sistem "Pronađi me" je u ponedeljak aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana