SNSD: Opozicija kritikuje svoj dugogodišnji nerad, a vlast krivi za uspjehe

Srna
SNSD: Opozicija kritikuje svoj dugogodišnji nerad, a vlast krivi za uspjehe

PALE - Ponižavanje drugih radi uzdizanja sebe nije politika uspjeha i snage, već slabića i bježanja od odgovornosti, što je pokazao paljanski PDP svojim stavovima koje su iznijeli na konferenciji za novinare, saopšteno je iz Opštinskog odbora SNSD-a Pale.

Iz SNSD Pale naglašavaju da nisu mogli ni slutiti da će doći u toliko apsurdnu situaciju da opozicija kritikuje sopstveni dugogodišnji nerad, a vlast krivi zato što je uspjela ostvariti ono što oni nisu.

SNSD Pale upitao je šta se to prebacuje ovoj partiji - to što vodi politiku koja ostavlja rezultate iza sebe ili što je u Pale, konačno, vraćeno Odjeljenje Osnovnog suda.

“Srećom, doduše naknadno i u nuždi, potpisaše Deklaraciju o fer i poštenoj predizbornoj kampanji. Da to nije potpisano vjerovatno bi SNSD sada trpio 'nemilosrdne' napade zato što je asfaltirano 18 kilometara ulica, postavljeno više od 10 kilometara rasvjete, ostvareno 14 (u odnosu na sedam) miliona kapitalnih investicija? Zato što su trostruko veći iznosi podsticaja, što se proširuje obdanište, obnavlja Dom zdravlja, postavlja novi toplovod”, ističe se u saopštenju iz SNSD-a Pale.

Iz ovog odbora navode da opoziciji smeta kamen temeljac Muzeja Odbrambeno-otadžbinskog rata, početak uređenja velikog parka, turistička organizacija koja će promovisati opštinu i razvijati turizam, te dodaju da nekome smeta obnovljena zgrada Opštine za razliku od one sramotne ruine koja je prokišnjavala do podruma dok su u njoj sjedile “velike vođe i domaćini”.

“SNSD-u se zamjera dobar odnos i činjenica da je Vlada Republike Srpske uložila desetine miliona maraka, između ostalog 1,5 miliona za završetak dvorane 'Peki' kojom pojedinci iz PDP-a pokušavaju da se diče, a sa kojom nemaju ništa.

Ta dvorana bi i danas bila ruina pored ruine zgrade opštine da nije bilo SNSD-a i tadašnjeg načelnika opštine Pale Slobodana Savića. Dakle, i to pitanje je riješio SNSD, a Slobodan Savić je na konto toga nepravedno izbačen iz SDS-a (a zna se da su i tome kumovali pojedinci iz PDP-a). Da li treba da se izvinimo zbog njihove politike mržnje i podjela”, kažu u SNSD Pale.

Opštinski odbor paljanskog SNSD-a upitao je i da li treba da se izvini onima koji su Jahorinu “cijedili i trgali” godinama i zato što je prije deset godina iščupana iz tih ralja i postala biser turizma ne samo opštine Pale nego i Republike Srpske?

“Nadamo se da će predstavnici PDP-a pronaći snage i recept da izliječe sopstvene frustracije jer smo uspjeli da uradimo sve ono što oni samo spominju da treba uraditi u dugim decenijama svoje vladavine”, poručili su iz SNSD-a Pale i izrazili nadu da će pojedinci iz PDP-a nekako oprostiti (de fakto) dvije godine vlasti i razvoja, kao i naredne četiri godine razvoja opštine na čelu sa SNSD-om.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana