СНСД: Опозиција критикује свој дугогодишњи нерад, а власт криви за успјехе

Срна
СНСД: Опозиција критикује свој дугогодишњи нерад, а власт криви за успјехе

ПАЛЕ - Понижавање других ради уздизања себе није политика успјеха и снаге, већ слабића и бјежања од одговорности, што је показао паљански ПДП својим ставовима које су изнијели на конференцији за новинаре, саопштено је из Општинског одбора СНСД-а Пале.

Из СНСД Пале наглашавају да нису могли ни слутити да ће доћи у толико апсурдну ситуацију да опозиција критикује сопствени дугогодишњи нерад, а власт криви зато што је успјела остварити оно што они нису.

СНСД Пале упитао је шта се то пребацује овој партији - то што води политику која оставља резултате иза себе или што је у Пале, коначно, враћено Одјељење Основног суда.

“Срећом, додуше накнадно и у нужди, потписаше Декларацију о фер и поштеној предизборној кампањи. Да то није потписано вјероватно би СНСД сада трпио 'немилосрдне' нападе зато што је асфалтирано 18 километара улица, постављено више од 10 километара расвјете, остварено 14 (у односу на седам) милиона капиталних инвестиција? Зато што су троструко већи износи подстицаја, што се проширује обданиште, обнавља Дом здравља, поставља нови топловод”, истиче се у саопштењу из СНСД-а Пале.

Из овог одбора наводе да опозицији смета камен темељац Музеја Одбрамбено-отаџбинског рата, почетак уређења великог парка, туристичка организација која ће промовисати општину и развијати туризам, те додају да некоме смета обновљена зграда Општине за разлику од оне срамотне руине која је прокишњавала до подрума док су у њој сједиле “велике вође и домаћини”.

“СНСД-у се замјера добар однос и чињеница да је Влада Републике Српске уложила десетине милиона марака, између осталог 1,5 милиона за завршетак дворане 'Пеки' којом појединци из ПДП-а покушавају да се диче, а са којом немају ништа.

Та дворана би и данас била руина поред руине зграде општине да није било СНСД-а и тадашњег начелника општине Пале Слободана Савића. Дакле, и то питање је ријешио СНСД, а Слободан Савић је на конто тога неправедно избачен из СДС-а (а зна се да су и томе кумовали појединци из ПДП-а). Да ли треба да се извинимо због њихове политике мржње и подјела”, кажу у СНСД Пале.

Општински одбор паљанског СНСД-а упитао је и да ли треба да се извини онима који су Јахорину “циједили и тргали” годинама и зато што је прије десет година ишчупана из тих раља и постала бисер туризма не само општине Пале него и Републике Српске?

“Надамо се да ће представници ПДП-а пронаћи снаге и рецепт да излијече сопствене фрустрације јер смо успјели да урадимо све оно што они само спомињу да треба урадити у дугим деценијама своје владавине”, поручили су из СНСД-а Пале и изразили наду да ће појединци из ПДП-а некако опростити (де факто) двије године власти и развоја, као и наредне четири године развоја општине на челу са СНСД-ом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана