Saša Kondić: Solidarnost pokazana zbog zemljotresa 1969. da budu motivacija i danas

Srna
Saša Kondić: Solidarnost pokazana zbog zemljotresa 1969. da budu motivacija i danas

BANjALUKA - Šef povjereništva Socijalističke partije Srpske /SPS/ za grad Banjaluku Saša Kondić poručio je da sloga i solidarnost koju su građani pokazali za vrijeme zemljotresa koji je pogodio ovaj grad 1969. godine treba da bude motivacija i danas tokom suočavanja sa krizom zbog pandemije virusa korona.

"Iz priča svojih bližnjih i Banjalučana koji su svjedočili o toj razornoj katastrofi saznao sam koliko su ljudi u tom kriznom periodu bili oslonjeni jedni na druge", rekao je Kondić povodom 51 godine od zemljotresa koji je na današnji dan pogodio Banjaluku.

Kondić je rekao da su tada svi pomagali jedni drugima i nisu gubili volju i optimizam da ponovo stanu na noge i obnove svoje domove i preduzeća, ističući da to treba da bude motivacija i sada - u suočavanju sa krizom zbog pandemije, saopšteno je iz SPS-a.

"Mnogo dugujemo svima koji su radili i gradili Banjaluku poslije zemljotresa. Oni su tada vjerovali jedni u druge i to je nešto što mi, koji treba da gradimo budućnost našeg grada i Republike Srpske, nikada ne smijemo da zaboravimo", istakao je Kondić.

Iz SPS-a podsjećaju da je u zemljotresu, jačine 6,6 stepeni, koji je 27. oktobra 1969. godine pogodio Banjaluku, stradalo 15 ljudi, a pričinjena je ogromna šteta na 90.000 objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana