Саша Кондић: Солидарност показана због земљотреса 1969. да буду мотивација и данас

Срна
Саша Кондић: Солидарност показана због земљотреса 1969. да буду мотивација и данас

БАЊАЛУКА - Шеф повјереништва Социјалистичке партије Српске /СПС/ за град Бањалуку Саша Кондић поручио је да слога и солидарност коју су грађани показали за вријеме земљотреса који је погодио овај град 1969. године треба да буде мотивација и данас током суочавања са кризом због пандемије вируса корона.

"Из прича својих ближњих и Бањалучана који су свједочили о тој разорној катастрофи сазнао сам колико су људи у том кризном периоду били ослоњени једни на друге", рекао је Кондић поводом 51 године од земљотреса који је на данашњи дан погодио Бањалуку.

Кондић је рекао да су тада сви помагали једни другима и нису губили вољу и оптимизам да поново стану на ноге и обнове своје домове и предузећа, истичући да то треба да буде мотивација и сада - у суочавању са кризом због пандемије, саопштено је из СПС-а.

"Много дугујемо свима који су радили и градили Бањалуку послије земљотреса. Они су тада вјеровали једни у друге и то је нешто што ми, који треба да градимо будућност нашег града и Републике Српске, никада не смијемо да заборавимо", истакао је Кондић.

Из СПС-а подсјећају да је у земљотресу, јачине 6,6 степени, који је 27. октобра 1969. године погодио Бањалуку, страдало 15 људи, а причињена је огромна штета на 90.000 објеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана