Nenad Vukoje, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Bileća: Nikad nisam stao na pola puta

Veljko Zeljković
Nenad Vukoje, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Bileća: Nikad nisam stao na pola puta

Niko ne učestvuje u trci ili izborima ako ne misli da može pobijediti, kaže kandidat SNSD-a za načelnika opštine Bileća Nenad Vukoje, inače uspješni privrednik i vlasnik mljekare "Pađeni".

On ističe da je uvjeren da će mu Bilećani na predstojećim lokalnim izborima dati povjerenje, da bi u naredne četiri godine mogao da realizuje svoju viziju.

- Smatram da Bileća treba da bude jedna od najljepših i najrazvijenih opština u Republici Srpskoj, jer preduslovi za tako nešto postoje. Od prirodnih resursa, do ljudskog potencijala. Želim da napravim uslove koji će dovesti do toga da u Bileći nema nezaposlenih te da se svi oni koji su nekada otišli vrate na svoja ognjišta - kaže Vukoje.

GLAS: Na čemu bazirate optimizam?

VUKOJE: Na svom dosadašnjem radu, iskustvima i ugledu koji sam stekao kao privrednik. Moji poslovni rezultati koje sam ostvario sa mljekarom "Pađeni, najbolje govore o meni. Trenutno imam oko 150 zaposlenih radnika i oko 1.000 kooperanata. Uvijek sam se trudio da doprinesem boljoj atmosferi u Bileći, ali i stvorim jedan ambijent po volji svakoga. Trudio sam se da zaposlim što više ljudi, jer Bileća je moj grad, moje porodice. Tu su mi prijatelji.

GLAS: Na čemu ćete bazirati svoju predizbornu kampanju?

VUKOJE: Kampanju ću bazirati upravo na stvarima o kojima sam već govorio, jer je to ključ razvoja ovog grada. Radićemo na svim stvarima koje su važne za građane, a tu mislim i na infrastrukturne objekte. Izgradićemo zabavišta za djecu, stanove za mlade bračne parove... Napravićemo i industrijsku zonu koja bi trebalo da zaposli dosta naroda iz ove opštine. Ali prije toga mora biti stvorena jedna pozitivna politička atmosfera bez trzavica i svađa.

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti ova obećanja?

VUKOJE: Iza mene stoje rezultati i nemam packi u svom životu. Porodičan sam i poslovan čovjek. Sve planove koje sam do sada u životu pravio i koje sam na kraju i realizovao bili su potpuno realni. Nikad nisam stao na pola puta. Naravno očekujem da će mi u mojim planovima pomoći i Vlada Republike Srpske, ali i razni međunarodni fondovi.

Navikao da radi

GLAS: Šta treba promijeniti u Bileći?

VUKOJE: Imam viziju šta bi u budućnosti trebalo uraditi. Šta je to što bi trebalo završiti ili započeti. Ta neka moja vizija je sklop realnih očekivanja, a ne nekakvih predizbornih obećanja i maštarija. Ja sam čovjek iz realnog sektora, koji je navikao da radi i stvara. I sigurno je da će tako biti i kada mi narod da povjerenje i izabere me za novog načelnika. To će za mene biti velika obaveza, puna izazova, ali ja od toga nikada nisam bježao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana