Miroslav Bojić, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Laktaši: Nova energija za bolje rezultate

Veljko Zeljković
Miroslav Bojić, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Laktaši: Nova energija za bolje rezultate

Potrudiću se da formiram kvalitetan tim koji će mi omogućiti da nakon pobjede na ovim izborima što lakše sprovedem u djelo sve ciljeve koje sam pred sebe postavio.

Želja mi je da od Laktaša napravim još bolje i poželjnije mjesti za život. Kako bih to i ostvario, planiram da što više vremena provodim na terenu sa građanima, kaže za “Glas Srpske” kandidat SNSD-a za načelnika opštine Laktaši Miroslav Bojić.

GLAS: Kakav izborni rezultat očekujete?

BOJIĆ: Očekujem ubjedljivu pobjedu. Pored SNSD-a koji me je predložio, podržava me još šest političkih faktora. Prvi put to čini i Partija ujedinjenih penzionera. Vjerujem da će nakon 15. novembra SNSD sa svojim koalicionim partnerima imati komotnu većinu, nakon čega ćemo se odmah baciti na posao.   

GLAS: Na čemu je fokus Vaše predizborne kampanje?

BOJIĆ: Insistiraću na daljem razvoju opštine, komunalne infrastrukture, ali i stvaranju još boljih uslova za privredne djelatnosti. U planu je uspostavljanje novih, ali i širenje postojećih poslovnih zona. Tu prije svega mislim na Agrobiznis park u Aleksandrovcu. Planirano je da se radi i na dodatnoj infrastrukturi za poslovnu zonu u Drugovićima, ali i proširenju postojećih kapaciteta u zonama Veliko Blaško, Bakinci, Čardačani, Glamočani i Mahovljani. Kako bi našim građanima dodatno olakšali administrativne poslove, planirano je uvođenje e-dozvole i uspostavljanje e-pisarnice. Naravno, velika pažnja biće posvećena turizmu, ali i poljoprivredi.

GLAS: A kada je u pitanju infrastruktura?

BOJIĆ: Počele su pripreme za gradnju kružnog toka, a planirana je gradnja i jednog prepoznatljivog gradskog trga, koji bi trebalo da promijeni sadašnji izgled centra grada. Fokus će biti stavljen i na rekonstrukciju i gradnju novih saobraćajnica. Primijetio sam i da u pojedinim dijelovima opštine ne postoji trotoar, a pogotovo na dijelu putnog pravca prema Srpcu. To će biti riješeno. Kako bi se rasteretio saobraćaj kroz centar grada, planirana je izgradnja zaobilaznice, ali kako se radi o velikom projektu, nije ga moguće realizovati za kratko vrijeme. Rješavamo i pitanje mosta u Ljubatovcima.

GLAS: Koji će biti Vaši prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača?

BOJIĆ: Ima dosta sitnih stvari koje treba popraviti. Ono što sam primijetio tokom ove izborne kampanju jeste da u pojedinim ruralnim područjima postoji problem sa snabdijevanjem vodom. To ćemo odmah riješiti.

Snimanje stanja

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti data obećanja?

BOJIĆ: Trudim se da što više vremena provodim sa ljudima i razgovaram. Nisam obećao ništa, a što nisam siguran da ne mogu ispuniti. Meni lično je bilo najvažnije da snimim kompletno stanje na terenu. Da vidim šta sve muči građane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana