Мирослав Бојић, кандидат СНСД-а за начелника општине Лакташи: Нова енергија за боље резултате

Вељко Зељковић
Мирослав Бојић, кандидат СНСД-а за начелника општине Лакташи: Нова енергија за боље резултате

Потрудићу се да формирам квалитетан тим који ће ми омогућити да након побједе на овим изборима што лакше спроведем у дјело све циљеве које сам пред себе поставио.

Жеља ми је да од Лакташа направим још боље и пожељније мјести за живот. Како бих то и остварио, планирам да што више времена проводим на терену са грађанима, каже за “Глас Српске” кандидат СНСД-а за начелника општине Лакташи Мирослав Бојић.

ГЛАС: Какав изборни резултат очекујете?

БОЈИЋ: Очекујем убједљиву побједу. Поред СНСД-а који ме је предложио, подржава ме још шест политичких фактора. Први пут то чини и Партија уједињених пензионера. Вјерујем да ће након 15. новембра СНСД са својим коалиционим партнерима имати комотну већину, након чега ћемо се одмах бацити на посао.   

ГЛАС: На чему је фокус Ваше предизборне кампање?

БОЈИЋ: Инсистираћу на даљем развоју општине, комуналне инфраструктуре, али и стварању још бољих услова за привредне дјелатности. У плану је успостављање нових, али и ширење постојећих пословних зона. Ту прије свега мислим на Агробизнис парк у Александровцу. Планирано је да се ради и на додатној инфраструктури за пословну зону у Друговићима, али и проширењу постојећих капацитета у зонама Велико Блашко, Бакинци, Чардачани, Гламочани и Маховљани. Како би нашим грађанима додатно олакшали административне послове, планирано је увођење е-дозволе и успостављање е-писарнице. Наравно, велика пажња биће посвећена туризму, али и пољопривреди.

ГЛАС: А када је у питању инфраструктура?

БОЈИЋ: Почеле су припреме за градњу кружног тока, а планирана је градња и једног препознатљивог градског трга, који би требало да промијени садашњи изглед центра града. Фокус ће бити стављен и на реконструкцију и градњу нових саобраћајница. Примијетио сам и да у појединим дијеловима општине не постоји тротоар, а поготово на дијелу путног правца према Српцу. То ће бити ријешено. Како би се растеретио саобраћај кроз центар града, планирана је изградња заобилазнице, али како се ради о великом пројекту, није га могуће реализовати за кратко вријеме. Рјешавамо и питање моста у Љубатовцима.

ГЛАС: Који ће бити Ваши први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача?

БОЈИЋ: Има доста ситних ствари које треба поправити. Оно што сам примијетио током ове изборне кампању јесте да у појединим руралним подручјима постоји проблем са снабдијевањем водом. То ћемо одмах ријешити.

Снимање стања

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити дата обећања?

БОЈИЋ: Трудим се да што више времена проводим са људима и разговарам. Нисам обећао ништа, а што нисам сигуран да не могу испунити. Мени лично је било најважније да снимим комплетно стање на терену. Да видим шта све мучи грађане.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана