Milunović: Svi resursi u funkciji razvoja

GS
Milunović: Svi resursi u funkciji razvoja

VLASENICA - Član Izvršnog odbora Socijalističke partije (SP) Duško Milunović izjavio je u Vlasenici da Srpska raspolaže ogromnim šumskim bogatstvom, kao i energetskim potencijalima, te da je potrebno dovesti obrazovane i profesionalne ljude koji će te resurse staviti u punu funkciju razvoja.

– Potrebno je da resursi iz ovih područja budu u punoj funkciji našeg razvoja, a mnogo je neiskorištenih potencijala. Ovi prostori moraju kao i većina prostora u Srpskoj da posvete puno veću brigu selu – rekao je Milunović na predizbornom skupu u Vlasenici.

On je istakao da selo može da bude oslonac razvoja Republike Srpske, ali mora da se osposobi i ima uređenu infrastrukturu ne samo putnih mreža nego i vodovoda, kao i sve ostale potrebne potencijale.

Milunović je naveo da će ta partija predložiti reformu lokalne uprave, čija je normativno-pravna uređenost na visokom nivou, ali samo izvršenje procesa nije na zavidnom nivou.

– Tu ima dosta nedostataka u samom organizacionom pogledu, kao i prekomjernom broju lica koja su zaposlena u lokalnim samoupravama u odnosu na broj stanovnika. U mnogim lokalnim zajednicama nekvalitetan je izvor kadrova doprinio da građani ne mogu da ostvare svoja prava i da lokalne uprave budu u svojoj punoj funkciji – rekao je Milunović.

On je istakao i da od odbora te stranke u Vlasenici očekuju velike rezultate na narednim izborima.

– Socijalistička partija se pripremila u svim lokalnim zajednicama i ovđe u Vlasenici, da imamo kandidate koji mogu da pruže maksimum u svojim lokalnim zajednicama što je posebno važno, jer naša partija će predložiti i ići će ka reformi lokalne uprave – rekao je Milunović.

Nosilac odborničke liste Aleksandar Erkić rekao je da su predstavljeni kandidati ove partije za predstojeće lokalne izbore, a i program koji će ponuditi na predstojećim izborima.

– To su mladi ljudi, neukaljani, čista obraza izlazimo na izbore, borimo se za Vlasenicu. Vlasenica ima perspektivu, za Vlasenicu se treba boriti. Ovdje mogu ljudi da žive, da ne odlaze trbuhom za kruhom u inostranstvo – rekao je Erkić.

On je poručio da je cilj te stranke u Vlasenici 1.000 plus glasova i da budu nezaobilazan faktor u odlučivanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana