Милуновић: Сви ресурси у функцији развоја

ГС
Милуновић: Сви ресурси у функцији развоја

ВЛАСЕНИЦА - Члан Извршног одбора Социјалистичке партије (СП) Душко Милуновић изјавио је у Власеници да Српска располаже огромним шумским богатством, као и енергетским потенцијалима, те да је потребно довести образоване и професионалне људе који ће те ресурсе ставити у пуну функцију развоја.

– Потребно је да ресурси из ових подручја буду у пуној функцији нашег развоја, а много је неискориштених потенцијала. Ови простори морају као и већина простора у Српској да посвете пуно већу бригу селу – рекао је Милуновић на предизборном скупу у Власеници.

Он је истакао да село може да буде ослонац развоја Републике Српске, али мора да се оспособи и има уређену инфраструктуру не само путних мрежа него и водовода, као и све остале потребне потенцијале.

Милуновић је навео да ће та партија предложити реформу локалне управе, чија је нормативно-правна уређеност на високом нивоу, али само извршење процеса није на завидном нивоу.

– Ту има доста недостатака у самом организационом погледу, као и прекомјерном броју лица која су запослена у локалним самоуправама у односу на број становника. У многим локалним заједницама неквалитетан је извор кадрова допринио да грађани не могу да остваре своја права и да локалне управе буду у својој пуној функцији – рекао је Милуновић.

Он је истакао и да од одбора те странке у Власеници очекују велике резултате на наредним изборима.

– Социјалистичка партија се припремила у свим локалним заједницама и овђе у Власеници, да имамо кандидате који могу да пруже максимум у својим локалним заједницама што је посебно важно, јер наша партија ће предложити и ићи ће ка реформи локалне управе – рекао је Милуновић.

Носилац одборничке листе Александар Еркић рекао је да су представљени кандидати ове партије за предстојеће локалне изборе, а и програм који ће понудити на предстојећим изборима.

– То су млади људи, неукаљани, чиста образа излазимо на изборе, боримо се за Власеницу. Власеница има перспективу, за Власеницу се треба борити. Овдје могу људи да живе, да не одлазе трбухом за крухом у иностранство – рекао је Еркић.

Он је поручио да је циљ те странке у Власеници 1.000 плус гласова и да буду незаобилазан фактор у одлучивању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана