Dodik: Pred nama je velika pobjeda

Srna
Dodik: Pred nama je velika pobjeda

BANjALUKA- Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je pred SNSD-om velika pobjeda, te da će kada pobijedi na izborima od predsjednika Vlade tražiti da bude lojalan Republici Srpskoj, a ne Istoku, niti Zapadu.

"Republika Srpska će trebati jaku strukturu vlasti. Mislim da to mogu da obezbijedim, u trenutku kada vidimo da su i Zapad i Rusija i cijeli svijet u velikim problemima", rekao je Dodik za "Nezavisne novine".

On je istakao da će nakon izbora odmah biti formirana vlada, jer je to dokaz sposobnosti i snage.

"Ta vlada mora biti sposobna odmah da odgovori na izazove koji su već stigli. Pokušaćemo da nađemo mlade i školovane ljude u inostranstvu za neke segmente koji su vezani za ekonomiju. Želimo da napravimo Republiku kao informatičko društvo, da se sve što je moguće obavlja onlajn", naveo je Dodik.

On je ocijenio da je Vlada Republike Srpske na čelu sa Radovanom Viškovićem ostvarila odlične rezultate.

"Značajan dio mandata je prošao u pandemiji i Vlada je odgovorila na izazove koji tada nisu bili poznati. I bilježili smo ekonomski rast, završavali neke važne investicije, obezbijedili pretpostavke za nove", podsjetio je Doidk.

On kaže da je Vlada uspjela da održi makroekonomsku stabilnost, te uspjela da poveća apsolutni broj zaposlenih.

"Prešli smo granicu od 1.000 KM prosječne plate, ona je već 1.670. Inflacija je zabilježena od februara, marta, a dotle je bila čak deflacija. Imali smo stabilnu isplatu penzija, imali smo i njihov rast i dali odgovore na sve socijalne izazove, a Srpska je postala stabilno socijalno društvo", naglasio je Dodik.

On je ponovio da je Vlada pokazala socijalnu odgovornost, razvojnu i odgovornost u pandemiji.

Govoreći o koaliciji koju predvodi SNSD, Dodik je podsjetio da je postignut dogovor da zajedno nastavlja.

"Spremni smo da ponudimo dogovor prvenstveno koaliciji, i oni će imati svoje mjesto shodno izbornim rezultatima, ali ćemo iz odgovornosti prema Srpskoj mi iz SNSD-a pokušati i s drugim strukturama da vidimo kako se okupiti u ovom teškom vremenu i zajednički tražiti rješenja", rekao je Dodik.

On je naveo da nikada ne bi pozvao PDP u široku koaliciju, jer je rukovodstvo ove partije prešlo sve standarde normalnog političkog dijaloga.

"Kada je riječ o SDS-a tu ima dobrih ljudi koji žive platformu SDS-a koja je okupila narod u oslobodilačko-odbrambeni rat, jer su to tada morali. Ne želim nikom da dijelim ni pluseve ni minuse, naravno, ali Mirko Šarović se definisao kao izvršilac radova iz Sarajeva. To je čovjek koji je kad je bio predsjednik oslobodio 280 kriminalaca iz zatvora. To je više nego predsjednici i prije i poslije njega. To govori o njemu", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana