Додик: Пред нама је велика побједа

Срна
Додик: Пред нама је велика побједа

БАЊАЛУКА- Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је да је пред СНСД-ом велика побједа, те да ће када побиједи на изборима од предсједника Владе тражити да буде лојалан Републици Српској, а не Истоку, нити Западу.

"Република Српска ће требати јаку структуру власти. Мислим да то могу да обезбиједим, у тренутку када видимо да су и Запад и Русија и цијели свијет у великим проблемима", рекао је Додик за "Независне новине".

Он је истакао да ће након избора одмах бити формирана влада, јер је то доказ способности и снаге.

"Та влада мора бити способна одмах да одговори на изазове који су већ стигли. Покушаћемо да нађемо младе и школоване људе у иностранству за неке сегменте који су везани за економију. Желимо да направимо Републику као информатичко друштво, да се све што је могуће обавља онлајн", навео је Додик.

Он је оцијенио да је Влада Републике Српске на челу са Радованом Вишковићем остварила одличне резултате.

"Значајан дио мандата је прошао у пандемији и Влада је одговорила на изазове који тада нису били познати. И биљежили смо економски раст, завршавали неке важне инвестиције, обезбиједили претпоставке за нове", подсјетио је Доидк.

Он каже да је Влада успјела да одржи макроекономску стабилност, те успјела да повећа апсолутни број запослених.

"Прешли смо границу од 1.000 КМ просјечне плате, она је већ 1.670. Инфлација је забиљежена од фебруара, марта, а дотле је била чак дефлација. Имали смо стабилну исплату пензија, имали смо и њихов раст и дали одговоре на све социјалне изазове, а Српска је постала стабилно социјално друштво", нагласио је Додик.

Он је поновио да је Влада показала социјалну одговорност, развојну и одговорност у пандемији.

Говорећи о коалицији коју предводи СНСД, Додик је подсјетио да је постигнут договор да заједно наставља.

"Спремни смо да понудимо договор првенствено коалицији, и они ће имати своје мјесто сходно изборним резултатима, али ћемо из одговорности према Српској ми из СНСД-а покушати и с другим структурама да видимо како се окупити у овом тешком времену и заједнички тражити рјешења", рекао је Додик.

Он је навео да никада не би позвао ПДП у широку коалицију, јер је руководство ове партије прешло све стандарде нормалног политичког дијалога.

"Када је ријеч о СДС-а ту има добрих људи који живе платформу СДС-а која је окупила народ у ослободилачко-одбрамбени рат, јер су то тада морали. Не желим ником да дијелим ни плусеве ни минусе, наравно, али Мирко Шаровић се дефинисао као извршилац радова из Сарајева. То је човјек који је кад је био предсједник ослободио 280 криминалаца из затвора. То је више него предсједници и прије и послије њега. То говори о њему", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана