Dejan Kojić, kandidat SDS-a za načelnika opštine Laktaši: Prioritet briga za porodicu i mlade

Veljko Zeljković
Dejan Kojić, kandidat SDS-a za načelnika opštine Laktaši: Prioritet briga za porodicu i mlade

Kao neko koga je kandidovao SDS, stranka koja je najveći politički brend u Srpskoj, očekujem pobjedu na ovim lokalnim izborima, kaže kandidat SDS-a za načelnika opštine Laktaši Dejan Kojić.

Svoj optimizam, kako je istakao, bazira na tome što aktuelna opštinska vlast u Laktašima već deset godina nije uradila gotovo ništa.

- Naravno, i na velikom nezadovoljstvu građana, ekonomskom programu koji sam pripremio, ali i timu ljudi koji je stao uz mene. Mislim da će to biti sasvim dovoljno - kaže Kojić za “Glas Srpske”.

GLAS: Na čemu je fokus Vaše predizborne kampanje?

KOJIĆ: Pokazati brigu prema porodici i mladim ljudima. Njima treba da damo šansu. Da se spriječi njihov odlazak i vrati im se nada. To će biti najteže. 

GLAS: Koji će biti Vaši prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača?

KOJIĆ: Prvo ću snimiti stanje na terenu i formirati kvalitetan tim koji će moći svojim znanjem i iskustvom odgovoriti svim izazovima, ali i pomoći mi da što lakše sprovedem svoj program.

GLAS: Kako taj program izgleda?

KOJIĆ: Laktaši spadaju među najrazvijenije opštine, ali već duži niz godina nije otvoreno nijedno radno mjesto. Ukoliko pobijedim, fokus ću upravo staviti na to. Već vodimo određene pregovore sa dva potencijalna italijanska investitora i ukoliko ostvarimo izborni rezultat koji očekujemo, vjerujem da ćemo i njih uspjeti dovesti na ove prostore. Naravno, pružićemo podršku i domaćim privrednicima. Kada je u pitanju sektor agrara, najveći problem sa kojim se građani susreću jeste kako da plasiraju svoje proizvode i da budu konkurentni na sve zahtjevnijem tržištu. Zbog toga planiramo otvoriti jedan otkupno-distributivni centar koji će im pomoći. A što se tiče turizma, Laktaši imaju veliki potencijal. Međutim, problem je što ne postoje odgovarajući prateći sadržaji. To se mora promijeniti kako bi turisti imali pristupa i nekim, da tako kažem, vanbanjskim sadržajima.

GLAS: Kakvo je stanje sa infrastrukturom?

KOJIĆ: Imamo plan i za taj dio. Kao prvo, veliki je problem to što jedna tako razvijena opština nema svoj srednjoškolski centar. Za jednu opštinu od skoro 40.000 stanovnika to je porazno i sramotno. Ne postoji ni javni prevoz. I možda najveći problem koji trenutno vlada, a pogotovo u mjesnoj zajednici Trn, jeste pitanje kanalizacione mreže. U proteklih deset godina nije izgrađen nijedan metar. To je nedopustivo.

Garancije

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti data obećanja?

KOJIĆ: Oni sa kojima sam do sada radio mogu da garantuju i pričaju o meni i mom dosadašnjem radu. Oni najbolje znaju kakav sam, da li sam odgovoran ili ne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana