Дејан Којић, кандидат СДС-а за начелника општине Лакташи: Приоритет брига за породицу и младе

Вељко Зељковић
Дејан Којић, кандидат СДС-а за начелника општине Лакташи: Приоритет брига за породицу и младе

Као неко кога је кандидовао СДС, странка која је највећи политички бренд у Српској, очекујем побједу на овим локалним изборима, каже кандидат СДС-а за начелника општине Лакташи Дејан Којић.

Свој оптимизам, како је истакао, базира на томе што актуелна општинска власт у Лакташима већ десет година није урадила готово ништа.

- Наравно, и на великом незадовољству грађана, економском програму који сам припремио, али и тиму људи који је стао уз мене. Мислим да ће то бити сасвим довољно - каже Којић за “Глас Српске”.

ГЛАС: На чему је фокус Ваше предизборне кампање?

КОЈИЋ: Показати бригу према породици и младим људима. Њима треба да дамо шансу. Да се спријечи њихов одлазак и врати им се нада. То ће бити најтеже. 

ГЛАС: Који ће бити Ваши први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача?

КОЈИЋ: Прво ћу снимити стање на терену и формирати квалитетан тим који ће моћи својим знањем и искуством одговорити свим изазовима, али и помоћи ми да што лакше спроведем свој програм.

ГЛАС: Како тај програм изгледа?

КОЈИЋ: Лакташи спадају међу најразвијеније општине, али већ дужи низ година није отворено ниједно радно мјесто. Уколико побиједим, фокус ћу управо ставити на то. Већ водимо одређене преговоре са два потенцијална италијанска инвеститора и уколико остваримо изборни резултат који очекујемо, вјерујем да ћемо и њих успјети довести на ове просторе. Наравно, пружићемо подршку и домаћим привредницима. Када је у питању сектор аграра, највећи проблем са којим се грађани сусрећу јесте како да пласирају своје производе и да буду конкурентни на све захтјевнијем тржишту. Због тога планирамо отворити један откупно-дистрибутивни центар који ће им помоћи. А што се тиче туризма, Лакташи имају велики потенцијал. Међутим, проблем је што не постоје одговарајући пратећи садржаји. То се мора промијенити како би туристи имали приступа и неким, да тако кажем, ванбањским садржајима.

ГЛАС: Какво је стање са инфраструктуром?

КОЈИЋ: Имамо план и за тај дио. Као прво, велики је проблем то што једна тако развијена општина нема свој средњошколски центар. За једну општину од скоро 40.000 становника то је поразно и срамотно. Не постоји ни јавни превоз. И можда највећи проблем који тренутно влада, а поготово у мјесној заједници Трн, јесте питање канализационе мреже. У протеклих десет година није изграђен ниједан метар. То је недопустиво.

Гаранције

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити дата обећања?

КОЈИЋ: Они са којима сам до сада радио могу да гарантују и причају о мени и мом досадашњем раду. Они најбоље знају какав сам, да ли сам одговоран или не.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана