Stanivuković za "Glas": Priprema se teren za izgradnju "Cinema towera"!

Jasmina Salopek
Stanivuković za "Glas": Priprema se teren za izgradnju "Cinema towera"!

Na livadi u blizini kružnog toka "Reket", teniskog centra, zgrade Vlade Srpske i drugih republičkih institucija, počeli su pripremni radovi i pristupni putevi za igradnju zgrade firme "Cinema tower", dok će preko puta arene biti izgrađena kongresna koncertna dvorana.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ističući da je Cinema tower prvobitno trebao biti izgrađen na prostoru nekadašnjeg kina "Kozara".

- Građani su se bunili da na tom mjestu nikne "Cinema tower", jer je uzak prostor da bi se jedna takva zgrada uklopila tu. Zbog toga je Grad mijenjao zemljište, te su ovih dana krenuli pripremni radovi za izgradnju – rekao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, zemljište na kojem će se nalaziti neboder, Grad je mijenjao za zemljište koje je bilo u privatnoj režiji kod nekadašnjeg kina "Kozara".

- Plac i zemljište je sada javno, a mijenjali smo ga sa zemljištem na lokalitetu kod ulice Olimpijskih pobjednika i vrijednost tog zemljišta zamijenjeno je sa zemljištem kod "Kozare" – pojasnio je on.

A road with a city in the backgroundDescription automatically generated

Dodao je da će tu, umjesto rupe i parkinga biti izgrađen gradski park, a zamjenu zemljišta podržala je Skupština grada.

- Lokacija kod Borčevog stadiona bila je najpogodnija, jer bi zgrada bila u visini već postojećih i pratila bi same objekte oko nje – naveo je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana