Dodik podržao inicijativu koju SNSD-ovi odbornici nazivaju populističkom

Jasmina Salopek
Dodik podržao inicijativu koju SNSD-ovi odbornici nazivaju populističkom

BANjALUKA - Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić rekao je da nije problem samo to što djeca kockaju, nego i rad inspekcije.

Tokom rasprave o  predloženoj rezoluciji o zabrani rada kladionica, kazina i automat klubova u blizini škola, Topić je upitao koliko je inspekcija radila na ovom pitanju u mandatu gradonačelnika Draška Stanivukovića.

- Nije problem samo u tome što djeca kockaju, već i u radu inspekcijskih organa - rekao je Topić.

Stanivuković je na sve ovo rekao da je rezolucija deklarativna i da je cilj bio da se sačuvaju mladi ljude, te obrazovne ustanove.

- Poruka grada da je kocka porok i oblik zavisnosti, a ne zabava. Rezolucija je poruka šta mi želimo - rekao je Stanivuković i predložio da se vrati odluka o taksama koja je juče skinuta sa dnevnog reda, a u vezi je sa rezolucijom.

Odbornica Dijana Ješić iz Narodnog fronta rekla je da uopšte ne postoje podaci o kažnjavanju kladionica zbog kršenja zakonskih rješenja.

Interesantno, ranije danas, lider SNSD-a Milorad Dodik, iako nije decidno pomenuo Stanivukovićevu inicijativu, jeste poručio da su opravdani zahtjevi da se u Srpskoj zabrani rad kladionica u blizini škola, i tako na neki način kontrirao stranačkim kolegama iz Gradskog odbora SNSD Banjaluka.

- To pitanje je trebalo da bude zakonski riješeno. Kladionicama nije mjesto pored škola i potpuno su opravdana strahovanja roditelja da će djeca dio vremena provoditi u njima - istakao je Dodik.

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, sa druge strane, poručuje da je riječ o populističkom potezu.

- Dostavljen je Prijedlog  rezolucije o zabrani rada kladionica, kazina i automat klubova u blizini škola koja je po svojoj formi neobavezujući akt, koji ne proizvodi nikakve pravne posljedice - kazao je on.

Dodao je kako je riječ o populističkom aktu kojim gradonačelnik želi da dobije medijsku popularnost.

- Biće interesantno da vidimo podatak koliko je kladionica otvoreno u vrijeme mandata Draška Stanivukovića, te koliko je inspekcijskih kontrola obavljeno - rekao je Ninković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana