Književno veče u Mrkonjić Gradu posvećeno ljubavi

Srna
Književno veče u Mrkonjić Gradu posvećeno ljubavi

MRKONjIĆ GRAD - Na književnoj večeri koju je organizovao Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada promovisani su radovi sa 20. Međunarodnog konkursa ljubavne poezije “Pjesma nad pjesmama” o temi “U ljubavi otkupljen”.

Na konkurs je stiglo oko 1.200 pjesama 414 autora sa prostora bivše Jugoslavije, ali i iz različitih dijelova Evrope, te Australije i SAD.

Radovi su nagrađivani u različitima kategorijama - Mlade nade, Svici ljubavne poezije i Afirmisani pjesnici.

Glavna nagrada “Pjesma nad pjesmama”, koja se dodjeljuje po pozivu, pripala je književniku Jovici Đurđiću iz Malinske /ostrvo Krk/ za sonetni vijenac iz zbirke pjesama “Larisa”, kao i za cjelokupan opus ljubavne poezije koju je do sada napisao.

Nagradu će mu organizatori naknadno uručiti kad se stabilizuje epidemiološka situacija.

Predsjednik Kluba umjetničkih duša Slobodan Ćoćkalo rekao je sinoć novinarima da je konkurs posvećen 14. februaru - Danu zaljubljenih, te da je za proteklih 20 godina kroz konkurs prošlo oko 5.000 učesnika sa 12.000 pjesama.

“Ovo je jedinstven konkurs ljubavne poezije iza kojeg stoji 20 godina strpljivog rada i upornosti, ne samo nas organizatora, nego i svih koji su učestvovali. Riječ je o konkursu posebnog poetskog izraza gdje se ljubav njeguje kao uzor i motiv”, rekao je Ćoćkalo.

On je naveo da na književnoj večeri čitaju nagrađene radove koji će biti objavljeni u zajedničkom zborniku “Pjesnici koji dodiruju ljubav”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana