Књижевно вече у Мркоњић Граду посвећено љубави

Срна
Књижевно вече у Мркоњић Граду посвећено љубави

МРКОЊИЋ ГРАД - На књижевној вечери коју је организовао Клуб умјетничких душа из Мркоњић Града промовисани су радови са 20. Међународног конкурса љубавне поезије “Пјесма над пјесмама” о теми “У љубави откупљен”.

На конкурс је стигло око 1.200 пјесама 414 аутора са простора бивше Југославије, али и из различитих дијелова Европе, те Аустралије и САД.

Радови су награђивани у различитима категоријама - Младе наде, Свици љубавне поезије и Афирмисани пјесници.

Главна награда “Пјесма над пјесмама”, која се додјељује по позиву, припала је књижевнику Јовици Ђурђићу из Малинске /острво Крк/ за сонетни вијенац из збирке пјесама “Лариса”, као и за цјелокупан опус љубавне поезије коју је до сада написао.

Награду ће му организатори накнадно уручити кад се стабилизује епидемиолошка ситуација.

Предсједник Клуба умјетничких душа Слободан Ћоћкало рекао је синоћ новинарима да је конкурс посвећен 14. фебруару - Дану заљубљених, те да је за протеклих 20 година кроз конкурс прошло око 5.000 учесника са 12.000 пјесама.

“Ово је јединствен конкурс љубавне поезије иза којег стоји 20 година стрпљивог рада и упорности, не само нас организатора, него и свих који су учествовали. Ријеч је о конкурсу посебног поетског израза гдје се љубав његује као узор и мотив”, рекао је Ћоћкало.

Он је навео да на књижевној вечери читају награђене радове који ће бити објављени у заједничком зборнику “Пјесници који додирују љубав”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана