Uskoro ugovor o izgradnji velike obilaznice oko Trebinja

Srna
Uskoro ugovor o izgradnji velike obilaznice oko Trebinja

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će narednih dana biti potpisan ugovor o izgradnji velike obilaznice oko Trebinja za šta su "Putevi Republike Srpske" obezbijedili oko pet miliona KM.

Ćurić je rekao da je na današnjem sastanku sa tehničkim direktorom "Puteva Republike Srpske" Miroslavom Jankovićem u Trebinju bilo riječi i o nastavku radova na zapadnoj obilaznici oko grada.

"Raduje me i što se nastavljaju radovi preko Žegulje do Stoca, ali i što su počeli radovi na izgradnji novog puta od Foče do Tjentišta", istakao je Ćurić.

Sa Jankovićem je dogovoreno i da se sagledaju mogućnosti da "Putevi Srpske" finansiraju sanaciju puta u dužini od oko 1.700 metara od Kamenog mosta, Dušanovom i ulicom Trebinjske brigade do kružnog toka ka Dubrovniku i Herceg Novom.

"Bilo je riječi i o rekonstrukciji puta za Nikšić i Bileću", poručio je Ćurić.

Na sastanku je dogovoreno da "Putevi Republike Srpske" finansiraju izgradnju treće trake kolovoza kod skretanja za gradsku kapelu i groblje Podgljivlje, saopšteno je iz Gradske uprave Trebinje.

Ćurić je rekao da je dogovoreno da radovi počnu uskoro kako bi sve bilo završeno prije početka ljetne sezone.

"To je jedan od saobraćajnih problema u gradu koji rješavamo. Predviđena je izgradnja treće trake, što će značajno olakšati isključivanje vozila prema gradskoj kapeli, gdje zna doći do saobraćajnog kolapsa", naveo je Ćurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana