Ускоро уговор о изградњи велике обилазнице око Требиња

Срна
Ускоро уговор о изградњи велике обилазнице око Требиња

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да ће наредних дана бити потписан уговор о изградњи велике обилазнице око Требиња за шта су "Путеви Републике Српске" обезбиједили око пет милиона КМ.

Ћурић је рекао да је на данашњем састанку са техничким директором "Путева Републике Српске" Мирославом Јанковићем у Требињу било ријечи и о наставку радова на западној обилазници око града.

"Радује ме и што се настављају радови преко Жегуље до Стоца, али и што су почели радови на изградњи новог пута од Фоче до Тјентишта", истакао је Ћурић.

Са Јанковићем је договорено и да се сагледају могућности да "Путеви Српске" финансирају санацију пута у дужини од око 1.700 метара од Каменог моста, Душановом и улицом Требињске бригаде до кружног тока ка Дубровнику и Херцег Новом.

"Било је ријечи и о реконструкцији пута за Никшић и Билећу", поручио је Ћурић.

На састанку је договорено да "Путеви Републике Српске" финансирају изградњу треће траке коловоза код скретања за градску капелу и гробље Подгљивље, саопштено је из Градске управе Требиње.

Ћурић је рекао да је договорено да радови почну ускоро како би све било завршено прије почетка љетне сезоне.

"То је један од саобраћајних проблема у граду који рјешавамо. Предвиђена је изградња треће траке, што ће значајно олакшати искључивање возила према градској капели, гдје зна доћи до саобраћајног колапса", навео је Ћурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана