U toku istraga o zagađenju rijeke Bosne, rezultati u roku od 24 časa

Srna
U toku istraga o zagađenju rijeke Bosne, rezultati u roku od 24 časa

SARAJEVO - Iz Kompanije "Arselor Mital" saopšteno je da, zajedno sa relevantnim institucijama, sprovode veoma detaljnu istragu na terenu radi utvrđivanja činjenica povodom zagađenja rijeke Bosne u Zenici u blizini njihovog pogona, te da rezultate očekuju u roku od 24 časa.

U saopštenju se navodi da će po dobijanju rezultata prezentovati javnosti sve utvrđene činjenice.

"Jutrošnji incident u rijeci Bosni predstavlja veliko iznenađenje za nas, budući da godinama ulažemo u sisteme za smanjivanje uticaja na životnu sredinu i bilježimo značajna poboljšanja u ovoj oblasti. Ova situacija je za nas neprihvatljiva, stoga sprovodimo veoma detaljnu istragu na terenu radi utvrđivanja činjenica", navede iz kompanije "Arselor Mital" Zenica.

Federalna uprava za inspekcijske poslove ranije je saopštila da preduzima sve zakonom propisane mjere iz svoje nadležnosti kako bi utvrdila uzrok zagađenja rijeke Bosne u Zenici i sankcionisala počinioca.

Rijeka Bosna na području Zenice u blizini "Arselor Mitala" danas je pocrvenjela iz za sada nepoznatih razloga.

Nakon dojave aktivista za zaštitu rijeke Bosne o zagađenju rijeke koje je primijećeno jutros u 7.15 časova u blizini privrednog subjekta "Arselor Mital" u Zenici, glavni federalni vodni inspektor je hitno upućen na mjesto događaja.

U rijeci nije primijećen pomor ribe, a o zagađenju su obaviješteni svi nadležni organi - policija, kantonalni vodni inspektor, te nadležna Agencija za vodno područje rijeke Save.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana