У току истрага о загађењу ријеке Босне, резултати у року од 24 часа

Срна
У току истрага о загађењу ријеке Босне, резултати у року од 24 часа

САРАЈЕВО - Из Компаније "Арселор Митал" саопштено је да, заједно са релевантним институцијама, спроводе веома детаљну истрагу на терену ради утврђивања чињеница поводом загађења ријеке Босне у Зеници у близини њиховог погона, те да резултате очекују у року од 24 часа.

У саопштењу се наводи да ће по добијању резултата презентовати јавности све утврђене чињенице.

"Јутрошњи инцидент у ријеци Босни представља велико изненађење за нас, будући да годинама улажемо у системе за смањивање утицаја на животну средину и биљежимо значајна побољшања у овој области. Ова ситуација је за нас неприхватљива, стога спроводимо веома детаљну истрагу на терену ради утврђивања чињеница", наведе из компаније "Арселор Митал" Зеница.

Федерална управа за инспекцијске послове раније је саопштила да предузима све законом прописане мјере из своје надлежности како би утврдила узрок загађења ријеке Босне у Зеници и санкционисала починиоца.

Ријека Босна на подручју Зенице у близини "Арселор Митала" данас је поцрвењела из за сада непознатих разлога.

Након дојаве активиста за заштиту ријеке Босне о загађењу ријеке које је примијећено јутрос у 7.15 часова у близини привредног субјекта "Арселор Митал" у Зеници, главни федерални водни инспектор је хитно упућен на мјесто догађаја.

У ријеци није примијећен помор рибе, а о загађењу су обавијештени сви надлежни органи - полиција, кантонални водни инспектор, те надлежна Агенција за водно подручје ријеке Саве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана