U Milićima u protekle tri godine rođeno 700 beba

Srna
Foto: Srna

MILIĆI- U Porodilištu Specijalne bolnice iz hiruških oblasti "Boksit" u Milićima od novembra 2017. godine, od kada postoji ova ustanova, do danas je rođeno 700 beba.

Danijela i Drago Tešić iz Milića nakon 10 godina dobili su djevojčicu, a sedamstotu bebu je darivao predsjednik Kompanije "Boksit" Rajko Dukić sa 500 evra.

Direktor Specijalne bolnice iz hirurških oblasti i porodilišta "Boksit" Milići Milan Vidović izjavio je Srni da je veliko zadovoljstvo i čast učestvovati u ovom prelijepom događaju.

"Rodila nam se sedamstota beba i svi smo presrećni što je porođaj protekao bez problema. To su svakako lijepe vijesti za našu bolnicu, za naše porodilište, pogotovu kada znamo da su našu jubilarnu bebu Dunju roditelji dobili nakon 10 godina čekanja i priželjkivanja. Djevojčica je teška 3,6 kilograma, duga 57 centimetara", dodao je Vidović.

On je naveo da se u bolnici i porodilištu naročito mogu pohvaliti stručnim timom ljekara, koji su prepoznatljivi autoriteti u svojim oblastima.

"Od samog početka razvoja porodilišta i naše bolnice, imamo i epiduralnu - bezbolnu anesteziju. Mnogo veće bolnice u okruženju, ne rade tu vrstu porođaja. To je veliki domet i daje imidž našoj ustanovi. To je za ženu velika komocija i standard. Imamo i žbebi frendli sistemž, beba čim se rodi ostvaruje kontakt sa majkom. Mi smo od osnivanja gradili i izgradili moderno porodilište", istakao je Vidović.

Danijela Tešić istakla je da je presrećna, dodajući da se porodila protekle noći u 3.30 časova.

"Suprugu i meni je ovo prvo dijete, poslije 10 godina čekanja. Trudnoća koju mi je vodila doktorica Zorica Koprivica iz milićkog porodilišta prošla je odlično. Poslije mnogo muke, napora, truda, porodila sam se prirodnim putem. Isplatilo se vjerujte mi. Tata je u suzama cijeli dan i noć", ispričala je Tešićeva.

Prema njenim riječima, uslovi u porodilištu su odlični.

"Zahvalila bih se svima, predsjedniku /Kompanije žBoksitž Rajku Dukiću za poklon, direktoru bolnice Milanu Vodoviću i doktoru Svetozaru Marinkoviću koji je obavio porođaj. Ja sam prezadovoljna", dodala je Tešićeva.

U protekle tri godine u porodilištu u Milićima rođeno je 369 dječaka i 331 djevojčica.

Osim trudnica iz Milića i susjednih opština, u porodilištu pružaju ginekološke i akušerske usluge i trudnicama iz regije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana